Ecotrail Oslo som skulle vært arrangert 30. mai annonserte tidligere i år at de hadde satt opp 29. august som reservedato.  
Ecotrail Oslo med reservedato 29. august
Nå viser det seg at løpet som tidlig på året hadde over 2000 påmeldte heller ikke kan arrangerees den datoen. 

Nå har arrangøren sendt ut melding om den kjedelige nyheter til alle påmeldte, men kommer samtidig med en gladmelding om et virtuelt Ecotrail 30. mai - som du kan løpe der du bor - på tilsvarende distanser.

VIRTUELT LØP 30.MAI

Arrangøren skriver:
Vi vil arrangere et virtuelt løp 30. mai! På årets opprinnelige Ecotrail-dato, som altså ble avlyst. I disse tider ønsker vi å gi deg (og oss selv) en utfordring, rett og slett en real treningsøkt! 

Alle kan delta, uansett hvor du er i verden – og det er gratis.
Les mer om vårt virtuelle løp her, og hvor du melder deg på.

Distanser
Bor du i Oslo kan du jo løpe Ecotrail-løypa! Bor du ikke i Oslo, velg deg en trasé som er noenlunde lik i høydeprofil og underlag. Den vurderingen tar du selv, arrangøren stoler 100% på deg. 

80 km – cirka 1700 m i stigning. Blanding av teknisk sti, grusvei og asfalt.
50 km – cirka 900 m stigning. Blanding av teknisk sti, grusvei og asfalt.
31 km – cirka 500 m stigning. Blanding av teknisk sti, grusvei og asfalt.
21 km – cirka 200 m stigning. Blanding av teknisk sti, grusvei og asfalt. 
10 km – cirka 60 m stigning. Blanding av lett sti og asfalt.

Løypeskilt.jpg
Det blir ingen slike skilt å følge 30. mai, men du kan løpe både i originalløypa og andre tilsvarende løyper i det virtuelle løpet.


Om avlysningen og mini-Ecotrail lørdag 29. august

I meldingen fra Ecotrail Oslo skriver daglig leder Marit Karlsen blant annet:

På lørdag kom det utvidede retningslinjer fra myndighetene. Og vi fikk vondt i magen, vi også. Arrangementer som samler mer enn 500 mennesker er forbudt frem til 1.september. Det betyr at vi dessverre er tvunget til å avlyse årets løp, selv etter først å ha flyttet fra mai til august. Vi er skikkelig lei oss for dette. Vi flytter ikke enda en gang, til senere på høsten, av hensyn til andre arrangører og løp. Vi tar en for laget og for helsa, og avlyser.
 
Alle som er påmeldt flyttes med både startnummer og trøye til neste år, lørdag 29.mai 2021. Du trenger altså ikke foreta deg noe som helst, annet enn fortsette med å løpe og å være ved godt mot. Skulle det ikke passe deg neste år, vennligst ta kontakt på epost.
 
Men ikke dermed sagt at vi henger med hodet. Vi har allerede planer for høsten, med et mini-Ecotrail lørdag 29. august, hvor de som flyttes til neste år først får en invitasjon hvor «førstemann til mølla-prinsippet» vil gjelde. Mer info om dette kommer tidlig juni.  

Start_50km (1280x903).jpg
Mange vil nok savne den helt spesielle stemningen på start... dette er fra starten på 50 km i fjorårets løp, forhåpentligvis ser det slik ut igjen 29.mai neste år. (Foto: Olav Engen)

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957