Klart for Eikefjord Halvmaraton!

Dette løpet blir arrangert for aller første gang på Storebru i Sogn og Fjordane lørdag 13. mai, og inngår i årets utgave av INC Eikefjord Løpskarusell. Dette er løp 2 av 5 i årets karusell, der deltakelse i tre av de fem løpene kvalifiserer til karusellpremie for 2017.

Løypa på Storebru er kontrollmålt og rask, og på Eikefjord Maraton i fjor høst satte flere løpere årsbeste på den distansen de løpte.

Starten av 10 km og 5 km i årets første karuselløp i INC Eikefjord Løpskarusell (1. april). Løperne kan vente seg varmere og bedre løpevær kommende lørdag (Foto: Ronny Osland).

Halvmaraton har med årene blitt en svært populær distanse, og arrangøren har forventninger om god deltakelse i dette løpet. I det forrige karuselløpet ble det deltakerrekord med 83 løpere, og dette antallet kan kanskje slås i Eikefjord Halvmaraton kommende lørdag.

I tillegg til halvmaraton, så blir også 10 km, 5 km og 2 km barneløp arrangert. Det er både konkurranse- og mosjonsklasser, så her kan alle delta.

Barneløpet starter kl. 12.00, mosjonsklassen kl. 12.30 og alle konkurranseklassene har start kl. 13.00. Det blir servert gratis vann, frukt og saft til alle etter løpet. I tillegg er det nå kommet på plass en kiosk på Samlingsheimen på Storebru, så her kan man tilbringe litt tid både før og etter løpet.

Fra starten av barneløpet 1. april (Foto: Ronny Osland).

Hedda Kleiven Eikeset (16) og Linnea Otternes Lundekvam (18), begge Førde IL langrenn, løp 5 km i karuselløpet på Storebru 1. april (Foto: Ronny Osland).