Eirik Asd¢l (4).jpgFra starten på Store Sandungen lørdag formiddag. (Foto: Henning Askjer Lefsaker)

I motsetning til Team Ragde-guttas forsøk på å gå lengst mulig sammenhengende på ski på Mylla i helga, var det for Åsdøl om å gjøre å gå så fort som mulig i 24 timer i strekk. 

Bedre forberedt

I sitt heltemodige forsøk for vel et år måtte han kaste inn håndkleet pga. problemer både med synet og pusten. I år var han langt bedre forberedt samtidig som fjorårets sorti ga ekstra motivasjon til å prøve seg på nytt. Åsdøl har forberedt seg med flere lange skiturer og samlet f.eks.1600 km i mars i Strava-utfordringen Red Bull Nordenskiöldsloppet

Den verdensrekordholderen som i år representerer barndomsklubben IL Jardar og er engasjert i Team Vestmarka, hadde hjelp av et eget støtteapparat under selve rekordforsøket som hjalp til med å holde tempoet riktig og ta av for vinden. I fjorårets forsøk var han trolig for "hissig på grøten" fra start.

Eirik Asd¢l (2).jpgEn meget innbitt Eirik Asdøl en drøy time før rekorden var et faktum. (Foto: Henning Askjer Lefsaker)

Trøtt dusj

Løypa var på ca. 5 km og gikk over vannet ved Store Sandungen i Asker. Selv om det ble en minuttstrid hele vegen mot rekorden, endte det godt denne gangen, og med store blemmer på både hender og føtter, kunne en trøtt rekordholder smile bredt søndag formiddag. 

– Jeg sovnet nesten i dusjen, fortalte han da NRK ringte for å høre hvordan han hadde det etter hjemkomsten.

Reportasje fra fjorårets rekordforsøk på kondis.no: Eirik Asdøl med sesongens lengste skitur - 376 km på drøye 19 timer


Eirik Asd¢l (3).jpg– Det er helt utrolig at så mange hadde lyst til å hjelpe meg med dette hasardiøse forsøket, sa hovedpersonen selv til NRK etter bragden. (Foto: Henning Askjer Lefsaker)

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957