PRESSEMELDING fra The Arctic Triple

Opp mot 200 utøvere venter i spenning på å hoppe i den kalde Vestfjorden, skreiens rike. Det er to distanser, Extreme på lørdag og en mer folkelig (Olympic+) på fredag. Med Lofotnaturen som arena og herlige og gjestfrie nordlendinger som vertskap, ligger alt til rette for gåsehudopplevelser og minner for livet. The Arctic Triple har deltakere fra hele 23 land i år.

Spektakulær løype
– Lofotens natur er som kjent spektakulær og danner den perfekte arena for sportsarrangementer av denne typen, sier en oppglødd løpsleder, Frank Hagen. Hagen kan fortelle at løypa går gjennom store deler av den østlige halvdelen av Lofoten, hvor skiftesonen mellom svømming, sykkel og løp er på torget i Svolvær.

På Extreme-distansen er løypen som følger: Svømmedelen er 4 km og går rundt Svinøya i Svolvær, sykkeldelen er 196 km og slynger seg mellom fjord og fjell på Austvågøy og Vestvågøy før det avsluttes med 45 km løp, hvor siste 25 km er over to tøffe fjell.

– Det er en lang og tøff løype hvor vi forventer en vinnertid på rundt 12 timer, men vi har sikkerheten i høysetet og skal forsikre at alle løperne kommer trygt i mål og får en opplevelse for livet, forsikrer Hagen. Løypa for Olympic+ distansen er omtrent en fjerdedel så lang som Extreme, men like vakker.

Tittelforsvarer Allan Hovda kommer
– To ganger vinner av Norseman, Allan Hovda, vant fjorårets ekstremversjon og kommer tilbake i år som tittelforsvarer. Vi har flere gode utfordrere, så det blir spennende å se om Allan tar tittelen i år også, kun to uker etter kraftanstrengelsen Norseman, der han i år ble nr 2. Allan uttalte i fjor at Lofoten Triathlon var det vakreste triatlonet han hadde vært med på, sier Hagen. 

Godvær i vente
Det er meldt 18-19 grader og lettskyet vær, noe som bør gi gode forhold for triatlon - både for utøverne og publikum.

Barnetriatlon
Nytt av året er Lofoten Triathlon Kids, et barnetriatlon for de minste; 3-12 år. Løpsleder Frank Hagen håper på stor oppslutning på blant lokale barn og sier at løypa er en kort og leken smak på hva triatlonsporten kan tilby. Svømmedelen blir i samarbeid med brannvesenet bestående av en «dusj» fra brannbilen, fulgt av en kort sykkeltur og en løpetur rundt torget til slutt.

Et fantastisk crew og nordnorsk gjestfrihet
Hagen forteller at det er et stort crew i sving for å arrangere The Arctic Triple – Lofoten Triathlon. Nærmere 100 personer skal sørge for sikkerhet, mat- og drikkeposter, tidtaking, speakertjenester og alt annet som må til for et vellykket og minnerikt arrangement.
– Det er ikke tillatt med egen support, men vi har et uvurderlig crew som gjør all support for alle løpere, så her stiller alle utøverne likt. Vi ønsker at utøverne skal sitte igjen med minner for livet, som gjør at de vil komme tilbake som turist eller for å delta på flere av arrangementene i The Arctic Triple, sier Hagen.

Programmet for The Arctic Triple – Lofoten Triahtlon:
Fredag 18. august          kl. 1200 Start Olympic+
Lørdag 19. august          kl. 0600 Start Extreme
                                       kl. 1100 Start Lofoten Triahlon Kids (3-12 år)     
Søndag 21. august         kl. 1030 Premieutdeling

Tre løp – tre utfordringer – tre sesonger
The Arctic Triple – Lofoten Triathlon er det ene av tre løp i The Arctic Triple. De tre løpene går fast årlig i ukene 11, 22 og 33. 

Uke 11 – The Arctic Triple Lofoten Skimo
Uke 22 – The Arctic Triple Lofoten Ultra Trail
Uke 33 – The Arctic Triple Lofoten Triathlon

Totalt på de tre arrangementene i The Arctic Triple er det deltakere fra hele 23 land i år, så det er ingen tvil om at arrangementene har internasjonal attraksjonskraft.

Se film fra Lofoten Triathlon 2016

Arrangementets nettside

Facebook