Se alle våre bilder fra Norseman her.

 

Lars Christian løp inn på tida 9.52.10 på Gaustatoppen. Dette er nesten 30 minutter raskere enn Lars Petter Stormos rekord fra i fjor.

Tidligere vinner Allan Hovda, som løp inn til andreplass på Gaustatoppen, berømmet Lars Christian for den enorme prestasjonen.

– Når jeg skulle bli slått av noen, er jeg glad det var av Lars Christian. Han var suveren i år, og fortjener virkelig denne seieren, sa Allan rett etter målgang.

Ledet helt fra start

Lars Christian hadde ledet Norseman hele veien fra svømmingen. Han sa etter målgang at han var overrasket over at han fikk et forsprang allerede her. Likevel følte han seg ikke trygg på at det ble seier.

– Jeg visste de andre var like bak og jeg spurte hele tida support hvor de andre befant seg. Jeg følte Allan kom nærmere, men da jeg løp inn på fjellpartiet ved Stavsro begynte jeg å føle meg trygg. Da visste jeg at jeg måtte bli utsatt for en ulykke for at det ikke skulle bli seier, sa han i et intervju med arrangøren.

Det var kun 12 minutter som skilte de fem første herrene etter 3,5 time av årets Norseman. Etter fire timer var avstanden økt til 15 minutter. Allan Hovda holdt tritt med Lars Christian på syklingen, mens avstanden til de andre øker.

Da de nærmet seg Dagali på sykkeletappen etter tre timer ledet Lars Christian med 3.59 foran Allan Hovda med Jordan Rapp på tredje 11.53 minutter bak Lars Christian. Fjorårsvinner Lars Petter Stormo lå nå 19.45 bak Lars Christian på en syvendeplass.

Spennende løpeetappe

I 2015 tok Allan Hovda 15 minutter på Lars Christian på løpeetappen. Det var derfor stor spenning da de to i tet syklet inn til Austbygde og skulle ta til på løpeetappen. Lars Christian kom inn litt over ni minutter foran Allan Hovda. Her var alt tydeligvis fortsatt åpent.

Da Allan Hovda vant i 2015 var han i en svært god løpeform. I mål i år kunne han fortelle at han ikke hadde den samme løpeformen inne som han hadde i 2015. Han forsøkte å ta innpå Lars Christian, men måtte gi tapt.

nullStive bein: Lars Christian Vold var utrolig stiv i beina da han nærmet seg mål. Selv det å gå opp de siste trappetrinnene så ut til å være en utfordring. (Foto: Marianne Røhme)

nullSeier å nå toppen: For Allan Hovda var det stor glede forbundet med det å nå toppen i dag. I 2015 vant han, i fjor måtte han bryte på grunn av helseproblemer. I år var en andreplass bak Lars Christian en stor glede. (Foto: Marianne Røhme)

null3. plass: Jordan Rapp løp inn til tredjeplass på Gaustatoppen 17.30 bak vinneren. Han var sliten, men ikke mer enn at vi fikk et smil til Kondis.no's lesere. (Foto: Marianne Røhme)

null
Fjorårsvinneren: Lars Petter Stormo kom inn på fjerdeplass i år, kun seks minutter bak sin egen løyperekord fra i fjor. (Foto: Marianne Røhme)

 

Endelige resultater fra Norseman 2017 finner du her.

 

LES OGSÅ: Imponerende Anne Nevin - debuterte i Norseman og vant