Kondismedlem Sponset innhold
Kondis/Marianne Røhme

Hard jobbing: Anne Nevin visste ikke at nærmeste konkurrent lå to minutter bak og jobbet for fult hele veien til mål under årets Norseman. Det ble det rekord av. Foto: Kondis/Marianne Røhme

Imponerende Anne Nevin – debuterte i Norseman og vant

Hun hadde aldri verken svømt eller syklet så langt før hun stilte til start på årets Norseman. Likevel kjempet hun i teten gjennom hele konkurransen og vant kvinneklassen. Ikke nok med det; debutanten satte også ny løyperekord.

Se alle våre bilder fra Norseman her. 

 

Anne Nevin har hevdet seg både innen langrenn, sykling og løping. I 2015 vant hun blant annet Birkebeinertrippelen, og i fjor ble hun norgesmester på halvmaraton. Uka etter vant hun også Fjelleneren Oppløp, et motbakkeløp på Oppdal som går fra sentrum og opp til toppen av Hovden.

Det var derfor med stor spenning vi kunne følge henne i Norseman da hun allerede etter svømmingen hadde klart å skaffe seg en god posisjon.

Lå i tetgruppen gjennom hele løpet

En tid ut i på sykkeletappen, tre timer etter start, ledet Meredith Hill kvinneklassen foran Kristin Lie knappe to minutter bak, ytterligere fire minutter lenger bak syklet Anne Nevin på en tredjeplass. Slik holdt damene standen fram til Zombie Hill. Her skjedde det som skulle bringe regjerende norgesmester på halvmaraton opp til seier i verdens mest ekstreme triatlonløp.

Avgjorde i «Zombie Hill»

Først passerte hun Kristin Lie, 2015-vinneren av Norseman, deretter tok hun opp jakten på Meredith Hill.

– Jeg visste at jeg trolig var bedre enn Kristin tiil å løpe, men jeg kjente ikke Meredith og hadde ingen formening om hvor god hun kunne være. Det var derfor svært spennende da jeg passerte henne i Zombie Hill. Jeg merket at hun slapp litt, men jeg følte meg aldri helt trygg, fortalte en smilende Anne Nevin under et direktesendt intervju med arrangøren etter målgang.

Da Anne kom til Stavsro, og skulle ta til på selve fjellpartiet opp mot Gaustatoppen, ble hun møtt av mange glade og motiverende mennesker som heiet henne fram. Her var det også noen som ropte at Meredith var 200 meter bak. Dette var feil. Meredith lå to minutter bak på det tidspunktet, men det oppfattet ikke Anne.

– Jeg følte meg overhode ikke trygg på seieren. Jeg stresset med å yte mitt beste hele veien opp til toppen, sa hun, og løp i mål på tida 12.04.18. Meredith kom i mål over 12 minutter bak.

Kristin Lie kom i mål på en tredeplass på tida 12.31.16.

Fjorårsvinner Kari Flottorp Lingsom stilte ikke til start i år. Hun var påmeldt, men trekte seg av helsemessige grunner. Ved en tilfeldighet ble det i et forskningsprosjekt oppdaget at Kari hadde en hjertefeil. Hjertet slår flere ekstraslag i minuttet. Lenge var det usikkerheter rundt hvor alvorlig feilen var, og det var en fare for at hun måtte legge all kondisjonsidrett på hylla. Nå har hun fått diagnose. Hjertet slår 1000 slag for mye i timen, skriver hun på bloggen sin. Dette er ikke farlig i seg selv, men bør opereres. 

Til Kondis forteller Kari at hun skal opereres til høsten, og at hun etter all sannsynlighet kan drive med kondisjonsidrett igjen for fullt etter operasjonen. 

null2. plass: Det ble for tøft for Meredith Hill å løpe ifra regjerende norgesmester på halvmaraton opp til Gaustatoppen. Meredith deltok i år for første gang i Norseman, og ble andre beste kvinne i mål. (Foto: Marianne Røhme)

nullGodt mot: En drikkende Kristin Lie var ved godt mot da hun tok til på de siste kilometrene opp til Gaustatoppen. Her forteller hun sine support om gode opplevelser på reisen mot Gaustatoppen. (Foto: Marianne Røhme)

null
4. plass: Charlotte Knudsen ble nummer fire på tida 12.39.19. (Foto: Marianne Røhme)

null5. plass: Trude Wermskog Stormo kom i mål til en femteplass  i kvinneklassen, mens hennes mann, Lars Petter Stormo, kom på fjerdeplass i herreklassen. Du kan lese om det fantastiske triatlonparet i Kondis sin spesialutgave om tratlon som ble sendt ut med Kondis nr 4 i år eller du kan lese det digitalt her om du er medlem. Er du ikke medlem i Kondis, kan du melde deg inn her

Lurer du på hvordan Anne Nevin trener, kan du lese intervjuet vi hadde med henne for en tid tilbake (krever medlemskap). 

 

Endelige resultater fra Norseman 2017 finner du her.

 

LES OGSÅ:  Endelig Norseman-seier til Lars Christian Vold