Det var et sterkt felt Ingebrigtsen stilte opp i.
Igjen senket Jakob Ingebrigtsen den europeiske juniorrekorden på 1500m. Med 3.40.31 tok han ytterligere over et halvt sekund på rekorden.
Mens det var en dårlig jobb av reserveharen som gjorde at løpet hans i Gent ikke ble godt nok for VM-kravet , var det denne gang et nesten fall som hindret Ingebrigtsen fra å klare VM-kravet. Han stoppet helt opp og måtte starte på nytt.
Tross denne stoppen ble han nr.7 i feltet og slo flere løpere med langt sterkere perser.
Vant gjorde Ayanleh Souleiman, Djibouti som senkte sin årsbeste med tre sekunder fra stevnet i Maddrid 8.februar og løp inn til årsbeste i verden på 3.35.39
Også Abdelaarti Iguider, Marokko  senket sin årsbestetid og løp under den tidligere årsbeste notering i verden. Hvor sterkt feltet var forteller at tredjemann Sadik Mikhou, Bahrain  nå  har sjette beste i verden i år.

Årsbeste i verden på 3000 M Innendørs

På 3000m vant Selemon Barega Etiopia på 7.36.64 som er årsbeste i verden innendørs. Stevnet i Karlsruhe 3.februar hadde mange av de beste tidene hittill i år, bl.a. 7.37.91 av Hagos Gebrhiwet, Etiopia som var årsbeste.
De seks beste i Lievin hadde alle tider som ville plassere dem blant årets 13 beste tider.