Tirsdag 1. oktober ble "Motbakkeløpene i Maridalsalpene" avsluttet med Skjennungstua Opp. Løpet på 5,7 kilometer er Oslos lengste motbakkeløp og løpes på skogsbilvei mellom Hammeren og Skjennungstua.

Akkurat som tre av de fire tidligere løpene i motbakkekarusellen, ble Skjennungstua Opp utsolgt. Det gikk faktisk bare 12 dager fra påmeldingen åpnet til løpet var fulltegnet med 200 påmeldte. Det var nok både konkurransen i seg selv og hyggelig samvær inne på Skjennungstua etterpå med servering av hjemmelaget hønsesuppe i mål som fristet deltakerne. Etter målgang, mat og premieutdeling for karusellen var det å jogge tilbake de samme 5,7 km - for de fleste med hodelykt.

Løpsforholdene var gode med 8-9 plussgrader, kanskje litt småkjølig for de med lite klær, men helt klart bedre forhold enn i fjor. Siden det løpes på grusvei er det et raskt motbakkeløp med "bare" 325 høydemeter - ca 6 % gjennomsnittlig stigning - men med mye tøffere andre enn første halvdel.

Even speider etter konkurrentene, men han ser ingen. (Foto: Sindre Langaas)

Even Brøndbo Dahl 10 sekunder fra løyperekord
Vi fikk samme vinner som i fjor i herreklassen. Even Brøndbo Dahl fra FIK Orion kuttet 30 sekunder på fjorårstiden og vant på 21:33, bare 10 sekunder bak Hans Kristian Fløystads rekord fra 2015. Han var hele 38 sekunder foran Mathias Moen fra OSI Friidrett på 2.plass med 22:11. Bak der fulgte Jon Aukrust Osmoen fra Nydalens SK med 22:16 og fjorårets andremann Alan Cherry - også han fra Nydalens SK - med 22:22.

Osmoen og Cherry fra Nydalens SK har en luke til Moen, men OSI-løperen var først i mål til 2. plass. (Foto: Sindre Langaas)

Mathias Moen med utsikt mot Kjelsås, men det var det bare fotografen som så. Moen har her utsikt mot de to Nydalenløperne som åpnet litt hardere.(Foto: Sindre Langaas)

Delphine Poirot vant kvinneklassen
I kvinneklassen ble det seier til BULs Delphine Poirot med 26:37 med Ida Flaatten fra SK Vidar på 2. plass. Ida "knuste" fjorårstiden sin med ett sekund, 27:00 i fjor og 26:59 i år. Marit Vala fra Bøler IF kapret 3. plassen på 27:39.

Første vanngravspassering
Delphine Poirot vant kvinneklassen. Her ser vi henne vinne 3000 hinder i fjorårets NM. (Foto: Tom Roger Johansen)

IMG_9277_Maren_Jansson_Haverstad[1].JPGIda Tangen fra Nydales SK - som løp inn til 23. plass. (Foto: Sindre Langaas)

ALLE RESULTATER TOTALT OG KLASSEVIS

SRM la ut denne reportasjen fra løpet 3. oktober: DELTAKERREKORD I "VARMT" SKJENNUNGSTUA OPP