Jessheim_Vintermaraton_Halv_Arne_Moren

Arne Morens reisebrev fra Hamburg Marathon 25. april 2010:

På grunn av askeskyen måtte vi fire fra Trysil, Inger Økseter, Jan Haugnæss, Unni og Arne Moren, kjøre bil til Hamburg i Tyskland. Vi kjørte gjennom fire land, Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Turen tok ca. 16 timer på de 114 milene. Jan kjørte lengst. På motorvegene i Tyskland er det fri fart. Det gikk i 140 km i timen, men de fleste kjørte forbi oss. Der gikk det fort, sikkert i 200 km/t.

Bildet: Arne Moren i aksjon under Jessheim Vintermaraton 2009. Foto: Bjørn Hytjanstorp.

Jan Haugnæss og Arne Moren løp de 42 195 meterne i Hamburg Marathon den 25. april 2010. Tyskerne er veldig hyggelige og gjestfrie folk. Vi hentet startnummer dagen i forveien. Arne fikk nummer 21 583, nesten det høyeste av alle. Det var busstur der løypa gikk som vi var med på. Start og mål var ved den berømte ”Reperbahn”. Der er det sex-show, butikker og damer som satt i utstillingsvinduer. Guiden på bussen fortalte at det nå er 2000 horer i Hamburg, men før var det 20 000. 25. april kl. 0900 startet maratonløpet i sol og fint vær med ca. 22 000 deltakere. Det var en fantastisk stemning med mange 10 000 tilskuere, musikk, trommer og heiarop. Vi hadde navnet vårt på startnummeret, så folk ropte ”Heia Arne” og ”Heia Jan”. Det var moro, skulle tro at mange kjent oss!

Mitt løp gikk bra i 22-25 km. Da ble bena stive så jeg klarte ikke å kute lenger. Jeg måtte gå resten av løpet, men folk heiet lik mye for det. En medvirkende årsak til at beina ble så stive, var nok den lange reisen i en trang bil. Dette var mitt 51. maratonløp. Jan løp sitt første maratonløp i en alder av 67 år. Bra gjort av Jan! Mange gikk siste del av løpet. Jan ble nr. 10 011, og Arne nr. 13 177. Jan sa som mange andre etter sitt første maraton: ” Aldri mer!” Vi reiser nok likevel gjerne til Hamburg igjen neste år. Min søster, Kari, har en datter, Gunhild, som vi besøkte der.

Hamburg er en fin by med mange severdigheter, stor båthavn og mange kirker. Vi var oppe i et 115 m høyt kirketårn. Der traff vi Runa Eggen fra Engerdal. Hun skrev brev til oss før vi dro om hva vi burde se i Hamburg.

Bli med til Hamburg Marathon neste år, og opplev den gode stemningen i løpet! Et spesielt løp arrangeres forresten rundt en sjø der. To løper 7 km sammen mens de bærer en kasse øl med seg og drikker opp ølet på kortest mulig tid!

Med hilsen Arne Moren