Mannen bak Farm Ninja Challenge

Bjarte jobber som elektriker og kyllingprodusent, i tillegg til at han er Basis Raw- og crossfitinstruktør. Men det var ikke før i 2015 han debuterte som hinderløper, og ble som så mange andre bitt av basillen.

Bjarte har lagt sin elsk på de store løpene, med store tekniske hindere. Men etter at han erfarte å feile flere ganger på samme hinder, bestemte han seg for å gå ”all in”, for å lære seg dem, en gang for alle. Men siden det ikke er mulig å oppdrive mange av hindrene man møter i løp som Toughest, var det bare en mulighet for Bjarte å få trent på dem, - flytte til Sverige eller bygge hinderne selv!

 

FarmNinja_Bjartegjorme.jpg

Vår helt - Bjarte Stubberud fra Barskingen 2016 (Foto: Kenneth Danielsen)

 

Stort behov for hinderbanearena

Heldigvis for de norske hinderløperne har Bjarte bygget om låven sin i Rakkestad til Norges største innendørs hinderbanearena. Det hele startet med en 12 meter lang monkeybar og romerske ringer. Og når han likevel var så godt i gang og hadde tilgjengelig plass, fortsatte han å bygge andre hindre også, slik at han kunne variere treningen og for å bli enda bedre på hindere han allerede mestret. Samtlige hindere er svært solid bygget, og ingenting er overlatt tilfeldighetene, - hinderne er bygget etter eksakt samme mål som de hinderne vi møter i Toughest.

De norske hinderløperne, og spesielt eliten, har savnet en profesjonell hinderløparena, der de kan trene konkret på de tekniske hinderne. Vi ser i dag at svenskene er to hestehoder foran oss, med flere treningsarena med tilgang på hinderbanetrening både innendørs og utendørs, med hindere etter riktige mål. Dette ser vi også på resultatlistene, til nordmennenes store frustrasjon. Så etter hvert som de norske hinderløperne fikk snusen i Bjarte sin bygging, oppstod det en stor interesse. Bjarte innså da hvilken fantastisk treningsarena han hadde skapt, og muligheten for å drive egen hinderløptrening!

 

FarmNinja_banner.jpg

Her ligger herligheten (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Hindere

Dip-Walk, 5 meter lang. Her gjelder det å transportere seg fra den ene siden til den andre, ved hjelp av armene, uten bruk av beina.

 

FarmNinja_dipwalk.jpg

Bjarte (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Monkeybar, 12 meter, vinklet. Monkeybaren går gradvis oppover, frem til midten, hvor den går videre nedover. Den har litt harde grep, som trengs å trenes på, samtidig som den passer fint for mindre hender.

 

FarmNinja_helerommet

Et bilde av hele rommet, fra den ene siden. Monkeybaren henger i taket på høyre side, i metall. (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Irish Table, 1,8 meter høy, 20 cm bred bord. Et vanskelig hinder for mange, hvor riktig teknikktrening er nøkkelen til suksess.

 

FarmNinja_irishtable.jpg

Hans Anton Mørk er en hyppig bruker av Farm Ninja (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Tire-flip. Velte traktordekk, - som det heter på godt norsk. Et hinder der det viktig lære riktig teknikk, for å ikke ta knekken på ryggen. Det er lettere enn først fryktet.

 

FarmNinja_dekkflipp.jpg

Heidi Nygård og Kine Bettina Raknerud (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Salmon ladder. En av de vanskeligste hinderne. Bjarte angret etter at han bygget dette hinderet, fordi han ikke vær i nærheten av å klare det. I dag klarer han det lett. Eneste måte å lære dette hinderet, er å kunne trene på det.

 

FarmNinja_salmonladder.jpg

Henrik Thømt Hjort (Foto: Line Hofoss Holm) 

 

Peg-board, 3,6 meter. Her gjelder å få riktig sving på kroppen, og forflytte seg fra den ene siden til den andre, ved å sette trehåndtakene i hullene. Et utfordrende hinder, som er rågøy når det løsner.

 

FarmNinja_pegboard.jpg

Johanna og Linnéa Hognert (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Cliffhanger, 4 meter, 5 cm kant. Også her gjelder det å forflytte seg fra den ene siden til den andre, ved å holde å forflytte hendene langs kanten.

 

FarmNinja_cliffhanger.jpg

Jostein Edvardsen (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Romerske ringer, 12 meter, 16 stk, 80 cm mellom hver. Bjarte har teipet ringene, slik at man lettere får grep. Dette hinderet overrasker mange. Det er mye lettere å lære seg enn man tror, og latterlig gøy å få til.

 

FarmNinja_romanrings.jpg

Johanna Hognert (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Høy vegg, 2,6 meter. Ta fart, sett foten i veggen, sprett opp og grip fatt! Øvelse gjør mester.

 

FarmNinja_veggogtau.jpg

Petter N. Andersen i tau på den andre siden (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Tau, 5,5 meter. Høyt, men nødvendig å lære seg, da de gjerne er det i konkurranse også.

 

FarmNinja_veggogtau2

Andre siden av lokalet (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Flying monkeybars. Bjarte har investert i en rigg, hvor man kan trene på ulike grepsøvelser. Her er det blant annet en mindre monkeybar også.

 

FarmNinja_flyingmonkey[1].jpg

(Foto: Line Hofoss Holm)

 

Nunchaku-walk, 14 stk fordelt på 4 meter. Beinhard, men super å sette seg små mål. Først klare 1, deretter 2. En dag klarer du hele rekka.

 

FarmNinja_nunchaku.jpg

Bjarte i sving (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Traverse rings. Her er det to varianter som gjelder. Fast og slowlane. Fastlane, er den mest utfordrende. Man forflytter ringene til annenhver pinne på hver side, til man er fremme til enden. Slowlane er enklere, og faktisk ikke så vanskelig som man skulle tro. Her forflytter man seg langs den ene siden ved å sette ringene inn i pinnene, en etter en. Et veldig kult hinder!

 

FarmNinja_sideringerfast.jpg

Johanna Hognart går for fast-lane (Foto: Line Hofoss Holm)

 

FarmNinja_traverserings.jpg

Bjarte viser slow-lane (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Jumping bar. Et dårlig fotografi av dette nyeste hinderet. Det ligger en stokk over hele konstruksjonen, som man skal henge i. Man skal løfte seg opp med armene (og ryggen), og flytte hele stokken fremover, slik at den lander litt lenger fremover. Målet er å komme til den andre enden av hele byggverket. Her gjelder det å passe på at stokken ligger like mye på den ene siden, som den andre, slik at den ikke faller igjennom. Dette er et vanskelig hinder, da stokken lett snurrer rundt, og man glipper taket.

 

FarmNinja_jumpingbar.jpg

(Foto: Line Hofoss Holm)

 

Fremidig hinderbygging

Mye vil ha mer. Dette gjelder Bjarte og alle oss hinderløpere også. Det er flere hindere vi ønsker seg, og han har planer om å bygge noen av dem. Hva, er ikke sikkert ennå. Men ønskelisten er stor. Noen ønsker seg Sternum checker, han selv ønsker seg invertert vegg, horisontalt tau, og rampe! Det er bare å glede seg, og utnytte det tilbudet han har i dag! Det er ingen andre som kan tilby det samme!

 

”Go hard or og home”

Mottoet til Bjarte er for mange svært motiverende, men også skremmende for enkelte. Men mottoet handler ikke om at man ikke har noe å gjøre hos Bjarte hvis man ikke går like hardt ut som de beste, og klarer hinderne. For de færreste klarer mange av hindrene. Noe som heller ikke er meningen. Vi skal alle ha noe å jobbe med. ”Go hard, or og home” handler om at du skal gi ditt! Alt ditt! Ikke noe andre forventer av deg. For det er ikke mulig. Målet er at du får mest ut av de to timene du har der. Og du kan dra hjem med en mestringsfølelse ingen andre kan gi deg.

 

For vanskelig for mange...

Ja, mange av hinderne er for vanskelig for veldig mange. Men har du lyst til å bli en bedre hinderløper, og føler at du er for dårlig til å klare noen av hindrene til Bjarte, er det ingen grunn til å vente med å ta turen. Det er en seier i seg selv å lære ett hinder. Deretter kan man sette seg som mål å mestre ett hinder om gangen. Man erfarer raskt at det i hovedsak handler om teknikk fremfor styrke. Noe du bare kan trene der. Før du vet ordet av det, har du lært et hinder du aldri trodde du skulle klare. Dette skaper en enorm mestringsfølelse, som gir deg økt motivasjon til å lære nye hindere. Fremgangen er enorm ved slik trening. Og når du i tillegg mester hinderet i konkurranse, eksplodere man av energi som man kan leve lenge på videre i løpet.  

 

Arrangerte treninger

Hittil har Bjarte arrangert flere treninger av ulike slag. Det har vært rene teknikktreninger, oppkjøringer til konkrete hinderløp, og treninger etter behov som melder seg. For dersom du, med flere, ønsker en konkret økt, på et tidspunkt som også passer Bjarte, kan dette arrangeres privat. 

Bjarte har selv blitt en mester i de ulike hinderne, og er en perfekt læremester.

I forbindelse med noen av treningene, legger han inn løpeøkter i skogen, hvor man også møter på hindere som høyballer, over og under hinder. En super måte å få trent på å forsere hinderne med høy puls etter løping, slik vi erfarer i konkurransene. 

Treningene annoneres på facebook

 

FarmNinja_jenterskog.jpg

Heidi Nygård og Kine Bettina Raknerud (Foto: Line Hofoss Holm)

 

FarmNinja_jorme.jpg

Gjørme! (Foto: Line Hofoss Holm)

 

FarnNinja_hoyball.JPG

Per Vegar og Jostein Edvardsen (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Planlagt treninger 

”Siste trening før EM”.

6. juni 1830-2130

Og på grunn av et stort behov fra Team OCR Norway, blir det en ekstra runde dagen etter.

7. juni 1830-2130

 

Samarbeid med Barskingen

Farm Ninja og hinderløparrangør Barskingen er gode samarbeidspartnere i denne sporten. Under årets løp på Barskingen, stilte Bjarte opp med en gigantisk rigg med hele 6 klatretau. Det er slik vi elsker å se denne sporten, - aktørenes vilje til å bygge hverandre opp på best mulig måte. 

 

Fakta

Prisen for å delta på en økt er 150,-. En pen pris for å henge i Bjartes Paradis i 3 timer.

Adresse: Ringsbyveien 96, 1890 Rakkestad. 

Hjemmeside

Facebook

 

Hinderløptrening andre steder i landet:

Bootcamp Hønefoss

Rogaland: Trolljegeren og The Beast