Som ofte ferierende på den danske "solskinnsøen" Bornholm bød anledningen seg i år til å delta i Nexø Gadeløb, en ganske så flat og lettløpt 5 km med start og mål ved torget i Nexø, byen hvor forfatteren Martin Andersen Nexø (Pelle Erobreren) hadde sitt barndomshjem. Kanskje ikke den største kondisjonsmessige utfordringen Bornholm har å by på med tanke på mer kjente løp som Etape Bornholm, som går over en maratondistanse fordelt på fem dager, og som går i slutten av måneden, men likevel passende for egen del i ferietiden.

Etter resultatlistene å dømme var undertegnede eneste norske som deltok, men hyggelig nok traff jeg på Kondis' danske medarbeider på Sørlandet Henrik Kofoed Nielsen som selv er fra Nexø og således deltok på hjemmebane i dette løpet som omfattet 179 deltagere på 5 km og 130 deltagere på et 2 km barneløp som gikk rett i forkant. Vi registrerte ellers avslappet og hyggelig stemning selv om "solskinnsøen" ikke helt levde opp til navnet sitt denne dagen, men heller bød på kjølig vær og litt duskregn. Som løpsvær likevel slett ikke ille.
 
Resultatmessig kunne arrangøren SÅN Løberne i år registrere ny løyperekord for damer ved den danske landslagsløperen Anna Holm som er fra Bornholm og som kom inn på 16.35, godt over 3 minutter foran neste kvinne. Blant menn vant Alex Mogensen fra arrangørklubben SÅN Løberne på 15.48.
 

nexoe_2.jpg Undertegnede i mål på 22.39 og 3. plass i Veteran 60+, 

Oppdatering: Rett skal være rett, noen flere norske var også med. Heidi Fagervoll-Stavik (449) løp på 25.07, mens Christine Fagervoll Eikrem (443) løp på 29.16.

Mer fra Nexø Gadeløb: Alle resultater | Billedserie