Henrik Ingebrigtsen hadde før løpet i London norgesrekorden på 3.50,72 satt i 2014.

Filip la seg midt i feltet fra start, men etiopiske Samuel Tefera fulgte som eneste mann fartsholderne og fikk en fikk en luke som Filip senere måtte tette selv. Etter at den elegante nordmannen tok igjen Tefera gikk han rett i tet én runde fra mål. Etiopieren hadde i mellomtiden løpt billigere og hadde litt mer å spurte med og vant med 15 hundredeler.

Begge løp godt under 3.50 og noterte dermed de to beste tidene på distansen i år. Filips nye norgesrekord lyder på 3.49.60, og avstanden ned til neste løper ble over to sekunder. Likevel perset alle de seks første i feltet med klar margin.

- Jeg har perset med fire sekunder på mila i år, så det er godkjent, gliste Filip til NRK rette etter løpet.