Det gjøres oppmerksom på at kondis.no ikke har testet produktet. Denne omtalen er helt eller delvis basert på en pressemelding og representerer ikke nødvendigvis kondis.no sitt syn på produktet. 

Fitbit har kunngjort lanseringen av Fitbit Versa 2, det nyeste versjonen av den mest solgte smartklokken til Fitbit. Versa 2 kommer med et nytt vanntett design for svømming, inkluderer innovative søvnfunksjoner som Sleep Score og smart oppvåkning. Den har også enda mer avanserte helse-, aktivitets- og smarte funksjoner enn tidligere. For ytterligere forbedret brukervennlighet har Versa 2 fått en mikrofon på enheten. Denne muliggjør tale til tekst, sammen med en Spotify-app som lar brukere kontrollere musikken og podcastene deres i tillegg til Fitbit Pay. 

Bedre søvn for bedre og mer aktive dager
Søvn er avgjørende for å opprettholde god helse og velvære. Da Fitbit utførte en undersøkelse listet nesten to tredjedeler (64%) av deltakerne opp søvn som en veldig viktig helse- og kondisjonsprioritet, men kun en tredjedel av amerikanske voksne får nok søvn regelmessig. Fitbit var banebrytende for wearable-søvnmåling for mer enn 10 år siden. Dette gjorde informasjon som tidligere kun var tilgjengelig fra en medisinsk fagperson, til allemannseie på håndleddet. De siste søvnfunksjonene vil ikke bare hjelpe deg å forstå søvnen bedre, men gi funksjonene som kan hjelpe deg å forbedre søvnen:

  • Sleep Score: Få en score hver natt i Fitbit-appen for bedre innsikt om søvnkvaliteten din. Din score er basert på puls (under søvn og hvile), hvor urolig du er, våkentid og Sleep Stages. 
  • Smart wake: Smart wake, eller smart oppvåkning, kommer snart til alle smartklokker fra Fitbit og vekker deg på det optimale tidspunktet i din søvn, når du er i lett eller REM-søvn basert på et selvvalgt 30 minutters intervall. Da våkner du opp mer uthvilt. 
  • Sleep Mode: Skru av funksjonene på skjermen samt notifikasjoner for en natt uten forstyrrelser. Sleep Mode kan også brukes når som helst, om du ikke vil bli forstyrret - eksempelvis i et møte.
  • Estimated Oxygen Variation-graf: Denne grafen vil snart kunne gi brukere et estimat av variasjonen i oksygennivåer i blodomløpet. Dataene stammer fra en kombinasjon av de røde og infrarøde sensorene på baksiden av enheten. Å være klar over kortsiktige endringer i oksygennivået i blodomløpet ditt kan indikere variasjoner i pusten din under søvn.

I tillegg til å hjelpe millioner av mennesker over hele verden med å bedre forstå og forbedre søvnen, fortsetter Fitbit å levere de avanserte helse- og treningsfunksjonene som brukerne kjenner og elsker. På Versa 2 inkluderer disse: Automatisk aktivitetssporing, PurePulse 24/7 pulsmåling, 15+ målbaserte treningsmoduser, connected GPS og vanntetthet opptil 50 meter.

Mer brukervennlighet og smarte funksjoner
Versa 2 kommer med enda flere funksjoner for å øke brukervennligheten. Med Fitbit Pay kan du gjennomføre betalinger på en trygg og enkel måte uten lommebok eller telefon hos  forhandlere som har mulighet for tæpping om du har et kort fra en av de mange bankene som tilbyr Fitbit Pay i Norge, inkludert DNB, Nordea, SEB og Danske bank.

Fitbit kommer også med Spotify-appen til Versa 2, slik at Spotify Premium-abonnenter kan kontrollere musikk og podcaster. Spotify-appen lar deg kontrollere avspilling, endre spillelister, like sanger, og enkelt bytte musikkutgang. I tillegg har Versa 2 muligheten til å lagre og spille 300+ sanger fra ditt personlige musikkbibliotek og legge til Deezer-spillelister.

For å forenkle livet ditt tilbyr Versa 2 alle de viktige smarte funksjonene som smarttelefonvarsler, slik at du kan se app-, samtale-, kalender- og tekstvarsler rett fra håndleddet. Hvis du har en Android-telefon, kan du også bruke den nye mikrofonen på enheten til å svare på tekster og varsler fra håndleddet. I tillegg kan du velge blant nesten 3000 apper og clock faces.

Raskere ytelse, mer sømløst design
Fullpakket med mer avanserte funksjoner er Versa 2 også drevet av en raskere prosessor sammenlignet med Versa for bedre ytelse og sømløs navigering. I tillegg leverer en større AMOLED-skjerm en overlegen opplevelse med økt synlighet og skarpere farger.

Versa 2 har Fitbits mest moderne smartklokkedesign til nå. Den er designet med presisjon med subtile oppdateringer av materiale, finish og form. Klokken er holdbar og vannavstøtende opptil 50 meter, men likevel lett og behagelig nok til å ha på seg hele dagen og natten. En anodisert aluminiumsfinish i en naturlig fargepalett gir en moderne estetikk som et kompliment til enhver stil eller utseende. Versa 2 har et forenklede og elegant design med kun én knapp.

Pris og tilgjengelighet
Versa 2 er tilgjengelig fra 24. september 2019 i norske butikker, men kan allerede i dag forhåndsbestilles på Fitbit.com og utvalgte online-forhandlere for 1999 kr.