Lørdag 4. mai er det klart for Råskinnet for 23 gang. Selv om deltagelsen i fjor ble en del lavere enn årene før, var Råskinnet likevel det 7. største løpet i Oslo i 2018.
- Vi fikk et tilbakeslag i fjor trolig på grunn av at vi måtte flytte løpet pga snømengdene og havnet i en inneklemt helg, sier leder av arrangementskomiteen, Per Morten Hoff.
- Nå er heldigvis påmeldingen så langt et godt stykke foran fjoråret og det gjør oss optimistiske, sier Hoff.

En_hjelpende_haand_IMG_5845.jpg
I Råskinnet er det ingen som klager på våte og gjørmete løyper, tvert i mot! (Foto: Heming Leira)

Når dette skrives er det ennå 38 dager igjen til Råskinnet, og 478 løpere er foreløpig påmeldt, 370 i Råskinnet, 86 i Råtassen og 22 i Knøttetassen. Dette er gode tall når vi vet at det alt vesentligste av påmeldingene kommer de siste ukene før løpet, og nå som vårsola har kommet fra og snøsmeltingen for alvor har startet, blir det nok også fart på påmeldingen til Råskinnet. I fjor var det 1502 startende totalt mot 2203, 2446 og 2473 årene før. I år håper man å være tilbake på godt over 2000 startende.

3. mai i fjor skrev arrangøren: Det ligger fortsatt 150 cm snø i områdene der Råskinnet skal gjennomføres og store snødeponi i arenaområdet. Vi er derfor nødt til å flytte løpet og har valgt 12. mai. Dette er det nok minimal eller ingen fare for i år, så kryss av 4. mai i kalenderen og meld deg på før du glemmer det.

k-en til bruk paa kvalitetslop.jpgRåskinnet er et Kondis kvalitetsløp
Les mer om kvalitetsløp HER

PÅMELDING
Råskinnets nye hjemmeside: www.raskinnet.no
Råskinnet på facebook

Bildet kan inneholde: 6 personer, personer smiler, folk som står, barn og utendørs
Arrangørens toppbilde på facebook.

Råskinnet er spesielt på den måten at man her tilstreber mest mulig søle, vann og vanskeligheter underveis i løypa - i motsetning til andre løp der man gjør alt for å unngå de verste partiene. Det er nettopp dette som gjør at løpet tiltrekker seg spesielt mange unge utøvere. Råskinnet har sammen med motbakkeløpene klart lavere snittalder på hoveddistansen enn veiøpene. Ser vi på topp 20 i fjorårets løp ser vi bare to løpere 40 år+ i herreklassen og det samme i kvinneklassen. 

Samlesiden vår for omtaler fra Råskinnet
Fjorårets løp: Pedersen og Linde vant Råskinnet

WEB_2016-04-30-SYL_2010_640x960.jpg
Uansett hvor spenstig du er, du kommer ikke tørrskodd gjennom Råskinnet. (Foto: Heming Leira)

Sjokolade_640_IMG_5741.jpg
Sjokoladebad i Råskinnet 2017. (Foto: Heming Leira)

Over_bekken_1_IMG_5491.jpg
Endelig får vi plaske i søle og vann uten å få kjeft... (Foto: Heming Leira)