Tekst: Anne Woldmo
Myllavannet rundt er en årelang tradisjon på Hadeland, og det er det flere gode grunner til. I første rekke at dette er et uvanlig hyggelig arrangement med en avslappet aura rundt seg. Her treffer du likesinnede løpevenner, og hyggelige arrangører. Else og Ole Sørensen, som i mange år har tatt på seg oppgaven sammen med flere ildsjeler i Hadeland friidrettsklubb, forteller om variabelt oppmøte over årene - men alltid like blide deltakere. Antall deltakere har variert over årene fra ca 15 til 30, men i år ble det kun 7 deltakere. Årsaken ligger nok hos yr.no som meldte både regn og torden for dagen, noe som skulle vise å ikke slå til helt. Det var i hvert fall mange som plutselig fikk det travelt med husvask og ymse andre gjøremål denne dagen...

Til min store glede fikk jeg se min løpevenn Espen Tokerud før løpet, og jeg ble svært imponert over at han tok turen hit i dag - han løp halvmaraton i går!

Starten gikk klokka 13, og det var 5 menn og 2 kvinner som stilte på startstreken. Videre var det en del sauer som forsøkte seg på etteranmelding, men disse ble høflig avvist av arrangøren.

Været var grått, men oppholds og grei løpetemperatur. De raskeste (og yngste) gutta stakk avgårde, mens vi i den eldre garde valgte å ta en rolig start. Jeg og Espen var enige om å løpe sammen, og holde rolig tempo i starten. Det gikk fint innover Nordmarka, på skogsbilvei langs vakre Myllavannet.

Etter første drikkestasjon går løypa oppover, og oppover, og oppover - kondisen fikk skikkelig kjørt seg, men det holdt likevel til nedstigningen ned mot vannet igjen (Puuh!).

Løypa går på skogsbilvei, sti, og det er kun de siste par hundre meter som er på asfalt. Det er en morsom løype, og den er godt merket så her løp ingen feil!

Vinneren ble 21 -årige Ola Nygård Snellingen, på knallsterke 46.05, etterfulgt av Thomas Nybø på 49.14 og Bjørn Olaf Larmerud på 56.16.

Jeg  var blant de siste i mål, men det holdt likevel til beste kvinne, og det er så ubeskrivelig moro når alle sammen står der og heier deg inn til målstreken - og når du har kommet i mål ( og fått igjen pusten) så heier du også de siste inn i mål. Det ble en noe regntung premieutdeling, men moro læll.

Dette er en lokalt, uprentesiøst, og superhyggelig løp som frister til gjentakelse. Og apropos det, neste år er det 25. års jubileum, og da håper jeg at riktig mange tar turen til vakre Myllavannet.
 

Sauer_paa_lop.jpgFlere sauer ønsket å etteranmelde seg, men de ble høflig avvist av arrangør. (Foto: Arrangøren)

Totalvinnere.jpgTo glade vinnere, Anne Woldmo og Ola Nygård Snellingen. Vørterøl er ikke å forakte etter knallhard innsats som ga vinnertiden 46.05 for Ola. (Foto: Arrangøren)

 

Resultater Myllavatnet Rundt 16.06.2018:

Menn (19-22 år):    Ola Nygård Snellingen  Svea skilag  46.05
Menn (23-34 år):    Thomas Nybø            Privat       49.14
                    Bjørn Olaf Larmerud    Privat       56.16
Menn (40-44 år):    Espen Tokerud          Privat     1.06.31
Menn (45-49 år):    Morten Nygård          Privat     1.11.35
 
Kvinner (45-49 år): Anne Woldmo            Harestua   1.07.44
                    Bodil Oppen            Grua       1.10.55