Rennebu idrettslag ville prøve en halvmaraton rundt Granasjøen på Nerskogen. Arrangøren ble overrasket da hele 58 løpere møtte opp til halvmaraton, og 16 på 5 kilometer. De var strålende fornøyd med oppmøtet og satser på å arrangere dette fast i årene fremover.

Fra arrangørklubben stilte Håkon Myrmo i klasse 23-34 år, rett fra to dagers deltakelse under Toppidrettsveka på Hitra og Aure med rulleski. Skiløperen synes det er gøy å løpe også, og dro i tet tidlig på asfalten de første kilometerne. Før den lange, seige bakken ved vending tilbake på andre siden av vannet, fikk han luke som holdt seg til mål.

- Jeg prøvde å løpe jevnt hele veien, men følte meg ikke sikker på seieren før jeg nærmet meg målet, sier Håkon Myrmo som satser aktivt på å bli god i langrenn. Men han er også god med joggesko og han var fornøyd med 1.24.16 i den kuperte løypa.

Sterk 2.plass

Han stiller opp på en enda mer krevende distanse når han løper 22 kilometer under fjelløpet Trollheimen maraton i Oppdal lørdag 31. august. Så er han klar til vintersesongen.

Nummer to i mål ble Geir Hansen fra Kyrksæterøra i klasse 45-49 år med tiden 1.26.20.

- Jeg er godt fornøyd med løpet og andreplassen, sier Hansen som om to uker løper Trondheim Maraton. Tidligere i sommer løp han halvmaraton på Smøla på 1.22 i en flat løype.

Nerskogen-vinnere.jpg
Håkon Myrmo vant herreklassen mens Rannei Sæther vant dameklassen og fikk pengepremie. Foto: Anders Tøsse

Damevinner
Mange damer stilte også opp for å løpe. Mens det var en del lokale utøvere som ville bli med på dette første løpet, var det også noen deltakere fra hyttefolket som preger Oppdal og Rennebu. En av disse var Rannei Sæther som løper fra Byåsen IL. Hun har hytte i Oppdal og måtte bare stille opp når løpet dukket opp.

- Jeg og ei dame til ble liggende sammen mye av veien rundt, så det var godt å kunne spurte inn til seier, sier Sæther som løper i klasse 50-54 år. Dermed slo veteranen som er aktiv både med ski og løpesko de yngre kvinnene i løpet.

På 5 kilometer ble det seier til Lars Svorkdal, Svorkmo som løper i klasse 14-15 år. Med tiden 18.22 på den kupperte løypa er det trolig ikke siste gang vi hører fra talentet.

Alle resultater 
 

 Topp 3 halvmaraton

  Navn Klubb Tid
Menn
1 Håkon Myrmo Rennebu IL 1:24:16
2 Geir Hansen Kyrksæterøra IL 1:26:20
3 Ingebrigt GRUT Rennebu IL 1:26:23
Kvinner
1 Rannei Sæther Byåsen IL 1:38:22
2 Lisbeth Vold Equinor 1:38:57
3 Ingri Meum Byrkjeflot Undercover Runningteam 1:40:17

Topp tre 5 km

  Navn Klubb Tid
Menn
1 Lars Svorkdal Svorkmo N.O.I. 18:22
2 Trond Sliper Bratsberg IL 19:59
3 Oscar Uv Orkdal IL 20:48
Kvinner
1 Anne Overland Fylkesmannen 28:00
2 Mari Ytterhus Rennebu IL 28:45
3 Eli Anette Iveland TRONDHEIM 32:47

 

Nerskogen-GeirHansen.jpg
Geir Hansen fra Kyrksæterøra ble nummer to på halvmaraton og er klar for maraton i Trondheim 7. september. Foto: Åse Irene B. Tøsse

Nerskogen-damevinner.jpg
Rannei Sæther kunne kontrollert løpe inn til seier i dameklassen, selv om hun hadde konkurranse nesten hele veien. Foto: Åse Irene B. Tøsse

Nerskogen-vinner-mål.jpg
Håkon Myrmo kan konstatere at det ble seier på tiden 1.24.16. Foto: Åse Irene B. Tøsse

Nerskogen-5kilometer.jpg
Lars Svokrdal (107) var raskest av de som løp 5 kilometer. Foto: Åse Irene B. Tøsse