Lofoten viser seg fra sin beste side under andre utgave av The Arctic Triple - Lofoten Skimo!

Lofoten Skimo består av to distanser. Den lange distansen er 32 km der 4.000 høydemeter skal forseres. Den korte distansen tar utøverne gjennom 12 km og 1200 høydemeter. I sol og vindstille vær har utøverne fått nyte Lofoten og deltakerne sparer ikke på superlativene.

Seier til Jacquemoud og Brandtsegg Lome på ekstremdistansen
- Det var et utrolig flott løp! Løypa, folkene og den majestetiske Lofotnaturen var helt utrolig bra, sa Mathèo Jacquemoud fra Frankrike etter å ha gått først over målstreken i ekstremdistansen Lofoten Skimo 4000.

Franskmannen vant på tiden 5 timer og 25 minutter. I dameklassen var det Kristin Brandtsegg Lome fra Tromsø som kom inn på beste tid med sine 7 timer og 19 minutter.

Photo EspenMortensen_Female winner Lofoten Skimo 4000_Kristin Brandtsegg Lome.jpgKristin Brandtsegg Lome vant kvinneklassen i ekstremløypa. (Foto: Espen Mortensen)
 

Fransk ektepar best på den korte løypa
Beste tid for Lofoten Skimo 1000+ i herreklassen ble levert av franskmannen Leo Viret på den imponerende tiden 1 timer og 29 minutter, mens det var Leos kone Chloè Guellerin, som gikk av med seieren i dameklassen med sin sluttid på 2 timer og 31 minutter.

- Lofoten er som skapt for skimo, sier en engasjert Lèo Viret fra Frankrike etter målgang.

Photo_EspenMortensen_Male winner Lofoten Skimo 1000_Leo Viret.jpg
Leo Viret. (Foto: Espen Mortensen)


EspenMortensen-7560_natur2.jpg
Fantasisk flott i Lofoten. (Foto: Espen Mortensen)


ALLE RESULTATER BEGGE LØYPER
 

Tre løp, tre sesonger

2018 er det andre året hvor alle løpene i The Arctic Triple arrangeres og daglig leder i The Arctic Triple, Frank Hagen er veldig fornøyd med gjennomføringen av Lofoten Skimo.

- Det er et privilegium å kunne arrangere randoneløp i Lofoten og med det været vi fikk i dag kan det knapt bli bedre. Vi er mektig imponert over utøverne som har gjennomført løpet og det er veldig hyggelig med så gode tilbakemeldinger. Gjennom løpene ønsker vi å vise frem den fantastiske arenaen som Lofoten er og det har vi virkelig gjort i dag, sier Hagen.

The Arctic Triple består totalt av tre ulike løp som går årlig i uke 11, 22 og 33. Først ute er Lofoten Skimo i Uke 11. Deretter følger Lofoten Ultra-Trail i uke 22 og Lofoten Triathlon avslutter trippelåret i uke 33.

Les mer om The Arctic Triple her:
Nettside
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube