Lørdag ble Fredrikstadløpet målt på nytt (av Vidar Dvergedal)  da det var mye som kunne tyde på at løypa var for kort. Og det viste seg å stemme.

Fredrikstadløpets halvmaraton løpes over fire runder og hver runde var på 5222 meter. Dermed ble full distanse 20,888 meter istedenfor den korrekte 21098 meter.

Også 5 km var for kort da den målte 4979 meter.

Dermed kan ikke tidene i 2018 i disse løypene godkjennes for statistikkene.

Det som hadde skjedd med løypa fra i fjor var i følge arrangørene dette i følge Sportsmanden.

"Vi målte løypa i fjor sammen med Kondis og fikk den godkjent og var da 34 meter for lang pr runde.  Vi var ikke helt fornøyd med de krappe svingene ute ved vending og besluttet da å forsøke å få de samme meterantallet som denne svingen utgjorde andre steder i løypa. Vi endret da på traseen i Phønixgate og i J. N: Jacobsensgate (v/Biblioteket) som var 53 meter lengre enn fjorårets løype samt at vi la inn 12 meter ekstra ved parkeringsplassen ved Værstebrua. Dette skal utgjøre omtrent det tapte som de kronglete svingene innebar. Vi har gått løypa med målehjul, vi har målt løypa med GPS-klokke flere ganger og fått 5320 meter pr runde. (men dessverre så gir GPS klokker ulike resultat). 

Men vi vil selvsagt ta dette alvorlig å sjekke enda bedre til neste år. Løypa er betegnet som svært rask."
 

boeler-banden_50D7736.jpg
Bølerbanden under fjorårets Fredrisktadløp som var kontrollmålt og lang nok for å komme med på statistikkene. Foto: Bjørn Johannessen
 

TIL ALLE ARRANGØRER OG LØPERE
Det er nok dessvere slik at det er flere arrangører som tar en aldri så liten snarvei hvis de har endret på en kontrollmålt løype, og tror at  det er nok at de måler endringer sjøl, med målehjul, GPS, sykkel eller lignende.
Dette blir aldri godt nok som vi ser i dette tilfellet. Så til alle arrangører, gjør dere en endring i en kontrollmålt løype, må det rapporteres og Kondis må måle løypa igjen.

Og til løpere: Løper dere en løype og opplever at den er endret fra den tidligere kontrollmålte løypa, meld fra til Kondis!