Etter fjorårets kjedelige løpskollisjon mellom løpene Furmomila, Ivar Formos Minneløp og Nøklevann Rundt, laget Kondis en spørreundersøkelse hvor løperne skulle svare på om de ville deltatt i ett av de andre løpene om det løpet de sjøl hadde dlelatt i, hadde gått på en annen dag. Mellom 2/3 og 3/4 svarte at det ville de.

Kondis hadde jo håpet at arrangørene ville spre seg litt utover og ikke ha på samme dag i år, men da terminlista til Kondis var klar, var resultat det samme som i fjor. En meget kjedelig kollisjon mellom tre flotte løp.

Noe av problemet til at alle arrangerer samme helg er at helgen uka før er slutten av høstferien både i Buskerud og Oslo. Helgen etter går heller ikke, da ville de to Buskerud-løpene Hytteplanmila og Furumomila kollidert. I Oslo ville det bli kollisjonen med Bygdøymila.

Med dette som bakgrunn laget Kondis et forslag til løsning som kort gikk ut på at løpene skiftet på å arrangere i slutten av høstferien hvert tredje år, og at de to arrangørene som hadde uka etter (som nå) arrangerte henholdsvis lørdag og søndag, mot samme dag nå.

Foruten at du kunne lese forslaget på kondis.no og på Kondis sin facebookside, la vi forslagene ut som innlegg også på de tre arrangørenes facebookside.

Gledelig var det da å se at Furumomila tok opp hansken (for ikke å si løpeskoen) og skrev:  Takk, skal ta for innlegget ditt på møtet i løpskomiteen 2. mai:)

Etter møtet fulgte et svar på facebooksiden og vi har fått tillatelse til å gjengi svaret og Kondis sitt oppfølgerspørsmål. Nyttig dialog som viste at saken (løpskollisjonen) hadde flere aspekter enn vi hadde tenkt på. Også Nøklevann Rundt og Ivar Formos Minneløp har store barneløp, og uten at vi kjenner til om disse løpene har vektlagt barneløpene på samme måte som Furumomila.

Aktuelle pekere:

Furumomila
Ivar Formos Minneløp
Nøklevann Rundt

Alle løpene har åpnet for påmelding.


Svar_Loepskollisjon.png