- Kanskje kan vi se løpstider under 4 minutter på kilometeren?
- Nå har vi fått på plass broen på arena, sorterer kart og har gjort teltplassen på arena klar til de første overnattingsgjestene, sier Kari Strande.

Løpslederen for årets Night Hawk – stafett har kontroll på det meste, og gleder seg til helgas arrangement på Eggemoen. Noe også deltakerne har grunn til:

- Terrenget er helt klart det mest spesielle med årets Night Hawk. Skikkelig fartsfylt på selve moen, sier Strande entusiastisk, og fortsetter:

- Kanskje kan vi få se løpere som klarer å komme under 4 minutter på kilometeren?

Men at det blir mørkt under nattetappene fredag kveld kan løpslederen forsikre dem som har prioritert trening og søvn foran festivaler eller utagerende Olsok feiring de siste ukene.

- Ja, det blir mørkt – i hvert fall når en setter på lykten. Da er det bare den lyskjeglen en ser, sier hun bekreftende.

Et nattemørke i starten av august som lokker nærmere 200 lag til start i de til sammen 6 ulike klassene (herrer, damer, herrer veteran, damer veteran, gutter og jenter).

nh01.jpg

Fjorårsvinnerne i Night Hawk - Nydalens SK og NTNUI – satser på å legge grunnlaget for ny suksess under nattetappene.

- Det var veldig moro da vi vant Night Hawk i fjor. Men jeg tror laget vårt er vel så bra i år, sier Håvard Haga.

Løperen fra Nydalens SK fikk gleden av å løpe sitt lag inn til seier under av Night Hawk i fjor, dermed er lista lagt også med tanke på helgas stafett.

- Seieren under Night Hawk i fjor var på en måte første gang vi viste oss skikkelig frem i stafettsammenheng, og siden den tid har vi gjort en del gode prestasjoner.

- Under Jukola - tidligere i sommer - var vi lenge med i teten, og i helgen er førstelaget vårt 5 mann fra førstelaget på Jukola.

Hva skal til for å gjenta suksessen fra i fjor?

- I fjor var det sikker nattorientering som ble avgjørende. Vi var det eneste laget som klarte å gå gjennom natta uten store feil. Det tror jeg blir nøkkelen også i år, sier Haga.

Det samme er filosofien hos fjorårsvinnerne på damesiden, NTNUI:

nh24NTNUI_damer.jpg

- Begge gangene vi har vunnet Night Hawk har vi lagt grunnlaget ved god løping på natten. Der kan det fort bli store utslag, derfor er det viktig å være med i teten ut på jaktstarten lørdag, sier Maren Jansson Haverstad.

Den norske mesteren i nattorientering av året får - nær sagt selvfølgelig – ansvar for en nattetappe på Eggemoen fredag kveld. Men der Nydalens SK på herresiden «dobler» med mange av sine løpere, velger NTNUI å gi flere muligheten:

- Vi har såpass sterk tropp på damesiden at det er greit å la flere løpe, sier Haverstad og legger til at hun selv ofte er god fornøyd etter en etappe i konkurransefart:

- Jeg har merket tidligere at jeg blir ganske sliten etter å ha løpt på natten. Da blir det tøft å dra ut på en ny etappe dagen etterpå.

Dermed blir det med den lengste nattetappen for jenta fra Lierbygda denne helgen, og da skal hun levere:

- Jeg skal være skjerpet og klar.

Hva er målet deres?

- Vi har ikke satt noe spesifikt mål innad i laget, og jeg har heller ikke full oversikt over hvilke lagoppstillinger de andre lagene har. Men topp 3 kan være en fornuftig målsetning, sier Haverstad.

nh30PallenDamer.jpg

Hun kan skilte med to seire i Night Hawk.

Haga og Nydalens SK jakter sin andre på rappen:

- Vi har såpass sterkt lag at det er naturlig å ha målsetning om å forsvare seieren fra i fjor, sier han.

Og som en forsmak på det som venter på Eggemoen fredag og lørdag la han sine siste o-tekniske forberedelser med noen nøyaktige kompasskurser på en annen mo – Bergermoen – på torsdag.

Så får vi se på lørdag ettermiddag om det gir betalt i nye jubelscener for de vinrøde og hvite fra Oslo.

Kilde: Norsk orientering

Night Hawk

Live resultater

GPS tracking

Live stream