Garmin lanserer Forerunner 55, en brukervennlig GPS-løpeklokke utviklet for løpeglede og motivasjon. Klokken skal være enkel å betjene. Ved raske tastetrykk starter man aktivitet, som å gå eller springe, for å registrere tid, distanse, hastighet, tempo og pulsdata direkte på håndleddet. Forerunner 55 viser detaljerte løpedata, gir forslag til daglige treningsmål, har preprogrammerte aktivitetsprofiler og mye mer, skriver Garmin i en pressemelding. 

– Vi vet at det finnes løpere på alle nivåer og at mange ofte velger en enklere løpeklokke, forteller Dan Bartel hos Garmin.

– Derfor har vi utviklet Forerunner 55, som viser informativ data på skjermen, som motiverer løperen til å nå sine mål og som også oppmuntrer til en aktiv livsstil, fortsetter han. 

Forerunner 55, egenskaper

  • Har innebygd GPS som registrerer distanse og tempo.
  • Viser puls med måling på håndleddet.
  • Registrerer aktivitet døgnet rundt; måler skritt, kalorier, søvn og mer (1)
  • Gir daglige forslag til trening som er personlig tilpasset ut fra treningshistorikk, helsenivå og restitusjonstid.
  • Har funksjonen Garmin Coach, som tilbyr treningsplanlegging med råd fra eksperter, og kan hjelpe med å sette opp treningsplaner for 5, 10 eller 21 kilometer.
  • Sikkerhetsfunksjoner, hvor man kan sende posisjon og varsler til venner og familie.
     

Forerunner 55 tilbyr i tillegg følgende avanserte løpefunksjoner:

  • Funksjonen PacePro - som gir treningsråd for tempo, slik at man kan nå spesifikke mål ut fra tenkt distanse eller fart.
  • Estimert sluttid - med målberegning kan man velge distanse og se kalkulert sluttid direkte på klokken.
  • Varsler for kadens - som forteller om man er innenfor ønsket nivå for antall skritt per minutt, som hjelper med å forbedre løpeteknikk.
  • Et stort utvalg av preprogrammerte aktivitetsprofiler - som løping på bane, på tredemølle, svømming i basseng, pilates, HIIT og mer.
  • Restitusjonsrådgiver - som viser hvor lenge man behøver hvile før neste økt.

Aktivitet og helsemåling døgnet rundt
Forerunner 55 har en mengde ulike helsefunksjoner fra Garmin Firstbeat Analytics™. Man får mest mulig ut av klokken ved å bruke den døgnet rundt.

Klokken registrer stressnivå, sett gjerne inn påminnelser om å gjøre pusteøvelser som hjelper med å stresse ned når det er behov. Funksjonen Body Battery™ måler energinivå slik at man lettere skal finne det beste tidspunktet for aktivitet og hvile, samt å se når man har sine mest energiske og intensive minutter gjennom dagen. Som kvinne kan man registrere menstruasjonssyklus, eller benytte graviditetskalenderen, hvor det kan loggføres symptomer, trening, kost og mye mer. Alt gjøres via appen Garmin Connect™.

Trådløst tilkoblet
Forerunner 55 har et stort utvalg av populære trådløse funksjoner (2). Man kan motta og se varsler for telefonanrop, sms, e-post, kalenderoppføringer og mer direkte på klokken. Med innebygd hendelsesregistrering (3) kan man sende varsler som viser posisjon, manuelt eller automatisk, til lagrede nødkontakter. Etter aktiviteter overføres disse automatisk til Garmin Connect. Klokken kan også tilpasses ved å laste ned ulike urskiver, datafelt og apper fra Garmin Connect IQ™-butikken.

Forerunner 55 har opptil 2 ukers batteritid i smartklokemodus og opptil 20 timer i GPS-modus.

Klokken er tilgjengelig i svart, hvit eller turkis versjon. 

Veiledende pris: 2299 kroner.


Fotnoter:
(1) Les mer på Garmin.com/ataccuracy
(2) Når parkoblet med kompatibel smarttelefon.
(3) For krav og begrensninger som gjelder for sikkerhet og sporing, les mer på Garmin.com/safety


For mer informasjon, se www.garmin.no
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957