Det ble ny deltagerrekord for Lustraløpet som ble arrangert for 33. gang 2. pinsedag. Løpet samlet 323 deltagere, der 63 stilte i konkurranseklassen og 260 deltok i trimklassen.Dette inkluderte et musikkorps som gikk løpet for 10. gang, der de spiller /marjserer i lengre strekk av løpet. Den 10 km lange løypa starter ved Nes lenger ut i Lustrafjorden og løpes med målgang i Luster. Trimmerne har også en alternativ 3,5 km lang løype.

Det ble etter hvert fint vær innerst i Sognefjorden, eller Lustrafjorden som det heter lengst inn mot Luster.  Med rekordmye folk måtte arrangøren på butikken for å hente nye forsyninger av is og brus. Det ble også delt ut 300 porsjonar betasuppe ( gratis for alle som deltok).

Geir Steig, vinnar menn. .jpg
Geir Steig løper inn til klar seir. (Foto: Svein Tore Heltne)

Geir Steig og Marit Liseth Fimreite vant

Geir Steig vant på hjemmebane, og det er faktisk første gang en løpar fra arrangørklubben vinner Lustraløpet. Tiden var god selv om det var litt svak vind imot, og med 31:32 var han hele 1:30 foran Dag Ådne Hatlevoll fra Ornes/KPMG på 2. plass.

Geir Steig har vunnet stort sett alt av løp i Lillehammerområdet i vår, senest i Mesnaelva Opp fire dager før Lustraløpet. 24-åringen satser hardt på motbakkeløp der målsettingen er å bli en av landets beste.

- Han har gjort seg fortent til Luster Toppidrett-stipend, som er eit stipend oppretta av idrettslaga, Luster Kommune, og Luster Sparebank for å gje dei største talenta i Luster Kommune økonomi til satse på toppidrett, skriver arrangøren om Geir som stiller på Molden opp 15. juni, og NM i motbakke (Mefjellet Opp) helgen etter.

Raskeste kvinne var Marit Liseth Fimreite fra Sogndal IL med tiden 39:34, foran Selina Asperheim Barsnes fra Jotun IL som løp på 40:58. Marit og Geir vant også spurtprisen etter 2 km, som gjorde at de fikk med seg hver sine 4000 kroner for innsatsen, 2000 for spurten og 2000 for sluttseieren.

Marit Liseth Fimreite vant kvinneklassen. (Foto: Svein Tore Heltne)

Marit gir alt i innspurten, selv om det er langt bakover til konkurrentene. (Foto: Svein Tore Heltne)

Vegard Tandle Kroken (G12-14) har 500 meter igjen og heies på av tilskuerne - som de fleste av dem har deltatt i trimklassen.  (Foto: Svein Tore Heltne)

Dag Ådne Hatlevoll kom på 2. plass i herreklassen. (Foto: Svein Tore Heltne)

Selina Asperheim Barsnes løper inn til 2. plass i kvinneklassen. (Foto: Svein Tore Heltne)

Dale Skulemusikk gikk, marsjerte, og spilte gjennom hele 10 km-løypa for 10. året. For denne bragden fekk de eit maleri der de går full marsj i løypa, se bildet nedenfor.  (Foto: Svein Tore Heltne)

ALLE RESULTATER

Løpets hjemmeside

Lustraløpet er første løpet i Lustratrippelen som fortsetter med Molden Opp 15. juni  og Fanaråken Opp 10. august. Det er idrettslagene Luster, Bjørn og Fanaråk som har gått sammen om Lustratrippelen.