Utsikten fra 552 moh. på Gråkallen. (Foto: Thomas de Lange)

Løpet startet som et uformelt venneløp i 2012 som en skikkelig kraftprøve rett før skisesongen. Ved å delta på Gråkallen opp bidrar deltakerne årlig til TV-aksjon som alltid går parallelt.

Løypa går på naturskjønne stier gjennom Iladalen og opp til Studenterhytta. Derfra går det noe nedover til Skistua før den siste brutale stigningen til toppen av Gråkallen venter løperne. Løypa er 7,5 km med 530 høydemeter. Årets løype ble kortet ned med 200 m pga. forholdene og tidene kan derfor ikke direkte sammenliknes med gjeldende løyperekorder som innehas av Mali Eidnes Bakken som løp på 38:49 i fjor og motbakke-spesialisten Johan Bugge som forserte løypa på 32:26 tilbake i 2016.

Kvinneklassen:

Fjorårets rekordsetter, Mali Eidnes Bakken fra Rindal IL, var 50 sekunder raskere i den forkorta løypa i år og var helt suveren med nær to minutter ned til veteranen Anne Nevin. 50-åringen fra Strindheim IL hadde på sin side 38 sekunder ned til neste kvinne til topps, Synne Hoggen Nybø, Sintef Ocean.

Gråkallen Opp sine nettsider

Gråkallen Opp på Facebook

Mali Eidnes Bakken opp til sin 3. seier på rad i motbakkeløpet i Trondheim. (Foto: Thomas de Lange)

Og de premierte er…(fra venstre): Anne Nevin, Mali Eidnes Bakken og Synne Hoggen Nybø. (Foto: Thomas de Lange)

Herreklassen:

Årets løp ble en tight duell mellom  Erik Kårvatn fra Trollheimen Fjellsportklubb som vant på 33:02 og var sju  sekunder foran o-løperen Isak Jonson fra NTNUI. Tor Olav Næsheim  fra Rustad IL besatte den siste pallplassen i herreklassen.

Erik Kårvatn mot toppen av Gråkallen - og pallen! (Foto: Thomas de Lange)

Isak Jonsson med 200 smertefulle meter igjen i følge banneret  i bakgrunnen. (Foto: Thomas de Lange)

Toeren Isak Jonsson (til venstre) og treeren Tor Olav Næsheim på den naturlige pallen på Gråkallen. (Foto: Thomas de Lange)