Gråtassen Triathlon arrangeres lørdag 4. august. Svømmingen er på 300 meter og foregår i Åsrumvannet som er beliggende mellom Kodal og Kvelde. Sykkeletappen starter ved Åsrumvannet, og ender ved fotballbanen på Kodal IL's idrettsanlegg. Lengden er 24 km i vekslende terreng på grus, asfalt og skogstier. Løpingen er på 5 km, og er hovedsakelig på skogstier og litt grus. Det er start og målgang på Kodal IL's idrettspark. 

Gråtassen Triathlon har 20 års jubileum nå i 2018. Det startet med noen få fotballspillere som skulle holde formen oppe i sommerferien og arrangerte et triathlon med ca. 25 deltakere første året, etter dette økte deltakelsen raskt og Gråtassen er nå en av Norges største Triathlon som arrangeres.

I fjorårets utgave var det over 400 deltagere.
Resultater 2017
Kondisreportasje fra 2017

Gråtassen_20 år

NM
I år er Gråtassen, etter at Norges Triathlonforbund tok kontakt, en del av NM og NorgesCup i Triathlon som vil gå parallelt med vårt populære løp hvor det alltid er god stemning.

Gråtassen har for mange vært starten og motivasjonen for å komme opp av sofaen og et begynnende liv med startnummer på brystet, alle nivåer blir tatt godt imot av publikum som heier alle deltakerne fram. Elite løpere stiller side om side med mosjonisten og alle har sine mål for deltakelsen, selv om det kun er plass til en vinner på pallen, føler alle seg som vinnere etter målgang.

De siste åra har Gråtassen hatt egen lagkonkurranse, der snitt-tiden til de 3 beste på laget blir tellende i konkurransen, dette bidrar til stor deltakelse fra firmaer, vennegjenger og klubber som gir deltakelsen en ny sosial ramme i arrangementet. Her er samarbeidet med Bedriftsidretten i Vestfold et godt bidrag for å få med ansatte og øke aktiviteten ute hos bedriftene, årets lag med flest deltakere stiller med 30 fra Sergel.
I fjor var dette Usbl i Sandefjord som stilte med 12 deltakere. 

Nytt regelverk for løypevakter som trådde i kraft nå i 2018 har skapt ekstra utfordringer med å få vervet nok vakter, Gråtassen har behov for ca. 100 vakter på rittdagen, men etter stor innsats og utdanning av egen kursholder har vi klart å verve ca. 25 stasjonærvakter og flere løypevakter som har gjennomført kurs og er klare til å gjøre sin del av dugnaden som skal til for å arrangere Gråtassen og årets jubilemsutgave. 

Gråtassens hjemmeside
Gråtassen på facebook

Påmelding (497 påmeldte pr 1.8.)