Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kondisløpet: I oktober arrangerte Kondistreninga Årnes løpelørdag der folk kunne komme å løpe så mye de ville mellom kl. 10 og 14. De som ønsket det kunne kombinere løpelørdagen med deltakelse i det virtuelle Kondisløpet. Her fra starten: f.v: Kate Arnbo, Finn Larsen, Annette Velde Sande, Erlend B. Jensen, Merete Støverud Stokke og Marianne Røhme. (Foto: Hilde Johansen)
Starten på Kondisløpet. F.v: Kate Arnbo, Finn Larsen, Annette Velde Sande, Erlend B. Jensen, Merete Støverud Stokke og Marianne RøhmeKondistreninga Årnes arrangerte Kondisløpet 31. oktober 2020

Kondisløpet: I oktober arrangerte Kondistreninga Årnes løpelørdag der folk kunne komme å løpe så mye de ville mellom kl. 10 og 14. De som ønsket det kunne kombinere løpelørdagen med deltakelse i det virtuelle Kondisløpet. Her fra starten: f.v: Kate Arnbo, Finn Larsen, Annette Velde Sande, Erlend B. Jensen, Merete Støverud Stokke og Marianne Røhme. (Foto: Hilde Johansen)

Gratis treningsprogram for deltakere i Kondisløpet

Vurderer du å melde på Kondisløpet i høst? Da kan du teste deg på en av distansene i høst. Deretter kan du følge et gratis, 12-ukers treningsprogram utover vinteren, for så å gjenta testen igjen seinere i vinter. Her er det gode muligheter for å perse. Programmene er utarbeidet av treningsveileder Andreas Grøgaard.
Publisert | Oppdatert
Artikkelen fortsetter under annonsen


Kondisløpet er et virtuelt løp der du kan delta når du vil og løpe der det passer deg. Dersom du skal konkurrere på tid, bør løypa du velger å løpe enten være en rundløype eller en fram og tilbakeløype. Du kan med andre ord ikke starte oppe ved Holmenkollen og løpe som en villmann ned til Oslo. Da blir det for mye netto fall til at du kan delta i konkurransen. Dersom du er opptatt av å være med på løpet, men ikke bryr det om å registrere tida di, kun at du har fullført, trenger du ikke løpe rundløype eller fram og tilbake. 

I høstens Kondisløp kan du velge mellom distansene 3, 5 og 10 kilometer, halvmaraton og maraton. Du kan videre kjøpe medalje og løpets T-skjorte om du ønsker det. Dersom du løper alle fem distansene i løpet av perioden fra oktobar til og med desember, vil du få tilsendt en stor, gratis samlemedalje på 90 mm i diameter.

Samlemedaljen for Kondisløpet høst
Samlemedaljen: Slik ser samlemedaljen ut. Denne er unik og verdt en plass i samlingen.

Vi har nå laget detaljerte 12-ukers treningsprogram mot 5- og 10-kilometer for deltakere som løper fra to til fem ganger i uka. Det er treningsveileder Andreas Grøgaard, en av de bak Breaking Marathon Limits, som har utviklet programmene. 

Oslo Maraton 2018
Oslo Maraton 2018: Andreas Grøgaard startet sin idrettslige karriere som fotballspiller og løp fort på korte distanser. Etter hvert utviklet han seg til å bli blant landets beste maratonløpere. Her fra NM i Oslo Maraton hvor han kom på 5. plass med tida 2.32.19. (Foto: Bjørn Johannessen)

.

Andreas Grøgaard (f. 1992) har en bachelorgrad i psykologi og en mastergrad i ledelse- og organisasjonspsykologi. Han er svært interessert i en rekke idrettsgrener (fotball, langrenn, friidrett osv.), men har selv hovedsakelig bedrevet langdistanseløping siden 2012. Hans personlige rekord på maraton er (foreløpig) 2:28:42.

Andreas har de seneste årene drevet et enkeltpersonforetak for treningskonsultasjon, samt relaterte aktiviteter og tjenester. Han er også initiativtaker til prosjektene «Breaking Marathon Limits» og «Breaking2:30», som tar sikte på å inspirere og oppmuntre løpere til å pushe sine egne grenser og ta ut sitt potensiale – uansett nivå. Andreas sitter også i redaksjonskomiteen til Kondis.

Blant treningsartiklene på Kondisløpet sine nettsider får du også gode råd mot maraton og halvmaraton utarbeidet av treningsveileder Per Gunnar Alfheim i PG Treningslab. Per Gunnar er en svært erfaren maraton og ultraløper som blant annet kan skilte med 2. plass i et internasjonalt 100-kilometers løp og 5. plass i et internasjonalt 48 timers løp. 

I tillegg finner du råd om styrketrening fra programleder og treningsmotivator i NRK, Yngvar Andersen.

Om du er gravid har vi også noen tips til hvordan du kan trene i svangerskapet.  

Da bør alt ligge til rette for både deltakelse i Kondisløpet og mange gode prestasjoner framover. Husk at medlemmer i Kondis får 40-80 kroner i Kondisrabatt når de melder seg på. 

Er du ikke medlem i Kondis kan du lese om våre tilbud og melde deg inn her. 

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957