Norges Orienteringsforbund ble altså stiftet 1. oktober i frigjøringsåret 1945. Før den tid var det imidlertid arrangert NM i orientering fra 1937 fram til krigsutbruddet i 1940.  Fra 1945 – da forbundet ble stiftet – er det igjen arrangert NM i orientering hvert år. 

Jubileet til forbundet har tidligere blitt markert ved arrangementet Jubil-o, hvor en gjerne har invitert storløpere også fra utlandet, til et jubileumsløp for å markere Norges Orienteringsforbunds jubileum. I år er det på grunn av covid-19-pandemien en alternativ markering hvor en oppfordrer klubber og lag til å benytte oktober til å spre engasjement og entusiasme rundt o-idretten i anledning jubileet!

Klubbene oppfordres til å lage et lokalt jubileumsarrangement. Arrangementet bør avholdes i oktober 2020.

Som forslag til aktiviteter nevnes: ​
Jubileumsløp​
Turorientering med jubileumsposter​
Stolpejakt med jubileumsstolper​
Treningsløp​
Finn fram dag
Andre morsomme o-aktiviteter​, gjerne rettet mot nye målgrupper
Retroløp antrekk/kart
 

Kilde: Pressemelding Norsk orientering

Norges Orienteringsforbund

 

m04AMHN.jpg
 

 

H08Pallen.jpg

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957