I det store feltet på 19 løpere ble det satt bra fart fra start, og det ble stor strekk i feltet med en gang. Grøvdal lå på sjetteplass de første rundene og det ble etterhvert en luke til resten av feltet. Eilish McColagan dro feltet til 1400 m med favoritten Muir like bak.

Etter 1500 m-passering gikk tyske Konstanze Klosterhalfen opp i tet og kun Laura Muir fulgte henne. Nå ble også Grøvdal liggende langt bak og alene mellom nr. 5 og nr. 7.

Da en runde gjenstod passerte Muir Klosterhalfen og slo den tyske jenta med over 3 sekunder på de siste 200 meterne. For skotske Laura Muir  ble det mesterskapsrekord etter den råe sisterunden.

Grøvdal jobbet seg opp til en femteplass til slutt.

- Jeg kjente ganske tidlig at kroppen ikke var helt på topp, jeg løp for halv maskin, sa Grøvdal  til NRK etter løpet. Grøvdal  hadde et tredagers sengeopphold rett i forkant av mesterskapet med forkjølelse og merket at det ikke gikk og ta seg helt ut.

En 5. plass i dette sterke selskapet mente imidlertid Grøvdal var en bra plassering. For å klare en bedre plassering enn hun gjorde måtte hun ha perset (innendørs) med fem sekunder.