Kristiansand og Sigurd Tveit tok føringen på 1. etappe og hadde 4 sekunder ned til Gular. På neste etappe var styrkeforholdet likt, både Erik Udø Pedersen og Vidar Dahle holdt samme fart på den 1167 meter lange etappen. På stafettens korteste etappe hentet Gular og Thomas Heggøy inn hele forspranget.

Men det var juniorene til Ask som sensasjonelt vekslet først. Her hadde trioen Ole Lyngbæ, Marius Sørli og Daniel A. Johnsen levert etapper fra øverste hylle.

Gular og Marius Vedvik tok etterhvert over på stafettens lengste etappe og kunne sende ut Jens Larsen Åstveit med ledelse etter 4 etapper. Kristian Tjørnom og Kristisansand fulgte 2 sekunder bak mens triatleten Casper Stornes fra Ask bare tapte 10 sekunder til Gular.

Før siste etappe hadde Gular fått en ledelse på 4 sekunder, og med råsterke Sondre Dingsør Skogen på siste var seieren aldri truet. Gular sitt 2. lag jaktet Kristiansand som akkurat holdt unna i kampen om 2. plassen. Vinnertiden 14,37 er 12 sekunder svakere enn rekorden fra 2017.

Ask tapte litt på slutten og ble klokket inn på 15.10, 25 sekunder bak Gneist sin klasserekord fra i fjor.

Ask tok seieren i veteranklassen med en vinnertid på 18.00. Her er det et godt stykke opp til klasserekorden til BFG Fana på 15.53.

I kvinneklassen ble det seier til Gular, laget som ble slått av både Gneist og Haugesund i fjor. Således revansje for Live Haugstad Hilton som holdt unna for HIL-juniorene på siste etappen og kunne krysse mållinjen først.

Haugesund, som hadde flyttet laget ned i junior-klassen, vant denne klart på ny klasserekord. Dermed ble Gular sin rekord fra 2011 slettet, en rekord både Naomi Vandenbroeck (1. etappe Gular) og Heidi Ann Bruknapp (1. etappe Varegg) var med på. Den nye rekorden lyder nå på 6.15.

Varegg ble henvist til 2. plass i senior denne gang mens Gular 2. lag tok 3. plassen. I juniorklassen ble det 2. plass til Gneist og 3. plass til Varegg

Ask superveteran

Live Haugstad Hilton og Gular først i mål.

HIL og Anita Boge inn til klasserekord

1P1A3602.jpgVaregg sine seniorer holder unna for Gneist juniorene på siste etappe

Hilda-Lovise Riise Riisnes inn til 2. plass for Gneist-juniorene

Erika Davidova løper Varegg inn til 3. plass i senior

Gular 2 inn til 3. plass senior ved Eva Moldestad

Fridar Fitje for Osterøy-juniorene inn til 4. plass

Ask og Gular 3 side om side

Varegg superveteraner inn til seier

1P1A3914.jpgCasper Stornes ble hedret for sin seier under helgens WTS konkurranse på Bermuda.