Kaj Helge Helgesen og Daniel Boberg Leirbakken vant OffroadFinnmark 300 km med målgang fredag 4. august.

- Nå er vi bare glade for å ha kommet i mål. Det ble et veldig tøft ritt, med mye vann og bløtt underlag som suger krefter, sa de to etter å ha brukt 20 timer og 18 minutter på sin ferd gjennom fire kommuner i Finnmark.

 Den lokale duoen vant 30-mila for andre året på rad. Heller ikke i år maktet meritterte terrengsyklister fra Sør-Norge å holde tempoet til de lokale råtassene. Etter prologen i Alta cruiset de i fra alle.

- Det var ikke planen. Vi holdt bare den farten vi følte var riktig for oss, sa de.


Vinnere OF300 herrer.jpg
Vinnerne er klar for vinnersjekken. (Foto: Steinar Vik)
 

-Terrengsykling i Finnmark har litt andre dimensjoner enn hva mange er vant med: Her er 300-kilometeren regnet som en «sprintdistanse». Det er nemlig 700-kilometeren som er selve langdistansen.

Vinner av OffroadFinnmark får flotte premier, og beste sammenlagte rytter i 2016, 2017 og 2018 får en ATV fra Polaris til verdi av 97.000 kroner. Dette gjelder både damer og herrer, og både 300 og 700 km. Det betyr at Helgesen og Leirbakken nå har samme score. Dersom de sykler sammen neste år, må de dele på ATV-premien.

 

Banket både favorittene og flere av gutta

Rakel Mortensdatter Birkeli (22) og Hildegunn Gjertrud Hovdenak (31) sørget for sjokkseier under OffroadFinnmark 300 kvinner. De slo både rutinerte favoritter og de aller fleste herrelagene.

Mange trodde duoen Gunn Hilleren/Camilla Hott skulle ta sin tredje strake seier i dameklassen under OffroadFinnmark 300 km. Det satte ungdommen en stopper for. Hammerfestjenta Rakel Mortensdatter Birkeli – som vant mixklassen i fjor – hadde fått med seg Hildegunn Gjertrud Hovdenak på laget. Sistnevnte er helt i toppen i Norgescupen og var utvilsomt et smart valg som partner. 

- Dette var peise rått - ren girlpower! sa en glad Birkeli mens champagnen sprutet. Nærmeste konkurrent i dameklassen var da på vei inn til sjekkpunkt Jotka – 46 kilometer fra mål. Men enda mer imponerende var det at jentene banket gørra ut av de aller fleste guttelagene. 

Totalt i OffroadFinnmark 300 km ble de nemlig nummer 5!


Vinnere_OF300_damer_foto_morten_broks.jpg
Rakel Mortensdatter Birkeli og Hildegunn Gjertrud Hovdenak (Foto: Morten Broks)


Resultater:
De raskeste lagene:

Men

 

Women

 

Mix


Alle resultater

Arrangementets hjemmeside