La Venosta ITT - Individual Time Trial - foregår i samme område som gårsdagens renn, Val Venosta i Italia. Dette er et skirenn der løperne får brynt seg med 10 kilometer i så og si bare motbakke med individuell start med 1 minutt mellom hver deltaker.

Ida Dahl fikk sin revansje

I kvinnekonkurransen var Ida Dahl fra Team Engcon, dagens vinner etter to andreplasser tidligere i sesongen. Hun var den sterkeste gjennom hele løpet og ved 2,5 kilometer ledet hun allerede med 6,1 sekunder foran Emilie Fleten, Team Ramudden, og Karolina Hedenström, Lager 157 Ski Team, 37,7 sekunder bak.

Ved passering 6,8 kilometer hadde Dahl løkt edelsen og var 13,0 sekunder foran Fleten på andreplass, og 1:23,7 foran Kati Roivas, Team Eksjöhus, nå på tredjeplass.
I mål var Ida Dahl vinner med en solid margin på 35,1 sekunder til Emilie Fleten som endte på en andreplass. Kati Roivas, Team Eksjöhus, hadde et imponerende løp og ble nummer tre, 1:37,9 bak vinneren og hennes første Ski Classic Pro Tour-podium.
Karolina Hedentrström, Lager 157 Ski Team, endte på 4. plass, 2:12,6 bak, og Frida Erkers, Team Eksjöhus, endte på 5. plass, 2:26,0 bak.

Norsk løper tok sin første seier i herreklassen

I herrefeltet var Herman Paus fra Team Ramudden, raskest i dagens løp og viste sine krefter der han hevder seg i alt fra vanlig fellesstart i langdistanserenn til kortere utfordringer med individuelle starter.

Ved målepunktet på 2,5 kilometer hadde Thomas Ødegaarden, Team Eksjöhus, en tett kamp med Herman Paus og Axel Jutterström fra Team Eksjöhus. Ødegaarden var kun 5,0 sekunder foran Paus og 14,6 sekunder foran Jutterström.
Halvveis gåttog ved  6,8 kilometer var Thomas Ødegaarden fortsatt i ledelsen, men Paus hadde redusert ledelsen til kun 3,5 sekunder. Det samme gjaldt Jutterström, som fulgte hakk i hæl på daværende leder.

I det de krysset målstreken hadde Herman Paus lagt inn akkurat det nøyaktige sistegiret og vant med marginene på sin side. Med dette  resultatet tok Paus sin første seier i Ski Classics Pro Tour noensinne. Jutterström endte på andreplass, 5,9 sekunder bak, og etterlot Thomas Ødegaarden på tredjeplass og 10 sekunder bak vinneren.