"Over stokk og stein" arrangerer hinderløp lørdag 1. september i Follestaddalen i Ørsta på Sunnmøre.

Det er Arve Haugland og Martin Hauge-Nilsen som arrangerer dette noe annerledes hinderløpskonseptet med god hjelp fra frivillige fra lokalsamfunnet. I disse tider der klima og miljø er viktig, så har de laget et hinderløp som baserer seg på de hindrene naturen byr på. Det tas i bruk steingjerder, rotvelter, bekker, diker, steinurer, tømmerstokker og steiner som hinder. Hinderløpet har også andre hindere. Disse er det bønder i området som stiller med.

Ideen og filosofien bak
Naturen stiller med helt naturlige hindere og deltakerne skal over bekker, rotvelter, steingjerder, grøfter og steinmurer. I tillegg bygger arrangøren noen ekstra. Bærehindrene består av tømmerstokker og steiner.
 
For alle
Hinderløpet Over stokk og stein er laget for alle. Her er det viktigste å utfordre seg selv og delta i fysisk aktivitet i sammen med andre. Derfor er grillingen og festen etterpå løpet like viktig som selve løpet. Så ta med en venn og litt grillmat og bli med på sommerens artigeste utfordring.

Flere starter for å unngå kø
For å begrense og unngå at det oppstår mye kø når man skal gjennom et hinder, så har arrangøren delt opp hinderløpet i flere starter. Først  ut er ungdom, familie og mosjon. Så følger to starter med mosjon og til slutt konkurranseklassen. Ungdoms- og mosjonsklassene løper en runde a 4.25 km mens konkurranseklassen to runder men en liten overraskelse på sisterunden. Oversikt over de ulike startene her. 

Sosialt og publikumsvennlig
Underholdningen, grillingen og festen etter løpet er for mange kanskje like viktig som selve løpet. Så arrangøren oppfordrer folk til å ta med en venn og litt grillmat og bli med på sensommerens artigste utfordring på Sunnmøre. Det blir kiosksalg og speaker i målområdet. Løypa er  publikumsvennlig og mange av hindrene er laget slik at publikum har god oversikt.

Arrangøren håper spesielt på at mange barn og ungdommer melder seg på. De kan love en opplevelse man aldri kommer til å glemme og vil bli det store samtaleemne rundt middagsbordene.

Nyheter i år
Det er laget nye hinder siden sist og et av de blir en overraskelse. 
Påmeldte 2018.

Mer mer info og påmelding - gå inn her.
Følg Hinderløpet Over stokk og stein på facebook og instagram.

Se video der arrangøren forteller mer om løpet og de ulike hindrene filmet og satt sammen av deltaker i konkurranseklassen, Andris Potass

Sara_Aasen.jpg
Sara Aasen fra Helse Midt-Norge ambulanse roper ut hvor mye hun koser seg.