DE BESTE I BUDORTRIPPELEN SKI 2008

KVINNER

1 Bolstad,Ragnhild Åslia Skilag 2:25:29
2 Østensen,Liv Rognlien Østre Toten Skilag 2:32:49
3 Dehli,Turid Ukjent klubb - ski 2:34:20
4 Clausen,Ingelin Sørbråten IL 2:36:14
5 Engeskaug,Lene Hamar Skiklubb 2:36:53
6 Westby,Elisabeth Romerike Politiidrettslag 2:38:33
7 Faanes,Brita Skrim, IL 2:39:00
8 Bævre,Kristi Ukjent klubb - ski 2:39:05
9 Wigemyr,Tone Oddersjaa SSK 2:39:48
10 Nereng,Silje Lyn Ski 2:44:52

MENN
1 Dæhli,Magne Nordbygda/Løten Ski/Team Norgeshus 2:03:13
2 Åsen,Tommy Hamar Skiklubb 2:03:23
3 Muller,Leif Arne Tynset IF 2:03:30
4 Fjell,Jon ROS, IL 2:03:31
5 Beitmyren,Jan Olav Team Anton Sport 2:03:33
6 Hørsand,Herman Hamar Skiklubb 2:04:18
7 Høiby,Bjørn Næroset IL 2:04:57
8 Eriksen,Ole Marius Team Anton Sport 2:07:14
9 Moe,Adrian Hendriks Kongsvinger IL Ski 2:07:15
10 Bakken,Tor Erik Øyer-Tretten IF 2:07:15
ALLE RESULTATER
Førsteårs-senioren Magne Dæhli avsluttet juleferien hjemme i Løten med å ta seieren i Budortrippelen på ski. Han avgjorde løpet i den siste bakken og vant med ti sekunder på sprinteren Tommy Åsen fra Hamar Skiklubb. Leif Arne Müller, Tynset IF var 3. mann i mål. Ragnhild Bolstad fra Åslia Skilag ble totalvinner blant kvinnene uten reelle utfordrere.

Realt skirenn
Kombinasjonen vind og nysnø førte til at premieren på trippelen i regi av Nordbygda/Løten Ski måtte legges om i siste liten. I stedet for en 45 km rundtur i Løtenfjellet måtte løperne gjøre fire unna runder i en 11 km lange rundløype mellom skistadion og Budor. Dermed ble det flere bakker og en tøffere start på turrenn-sesongen enn de fleste var forberedt på. Kort sagt: Et realt skirenn!

Taktisk triumf
Tetgruppa gjennom de meste av løpet bestod av 7-8 løpere som ble redusert til 5 da de nærmet seg stadion for fjerde gang. Dæhli og Åsen gikk begge taktisk og sparte krefter mens de mer drevne turløperne gjorde drajobben. I den siste bakken viste ungdommelig styrke og hurtighet seg suveren, og tre hedmarkinger var først i mål foran de to klassevinnerne i 40-årsklassene. Jon Fjell, ROS IL og Jan Olav Beitmyren, Team Anton Sport. Kvintetten i teten brukte rundt 2.03.30 på 44 km under krevende forhold.

Dropper ski-NM
- Selv om jeg godt kunne tenkt meg og gått den planlagte turen oppå fjellet, vet jeg godt hvordan det er ved Målia når det blåser som i dag, sa lokalkjente Magne Dæhli og var som de aller fleste deltakerne skjønt enig i at det var riktig å legge om løypa under de rådende forhold. Løtensingen som studerer i Trondheim gikk sitt aller første ordentlig turrenn og har ikke noen spesielle konkurransemål denne vinteren. Ironisk nok dropper han NM på sin andre hjemmebane, Granåsen, fordi det vil sette en stopper for deltagelse i orienterings-VM i det samme området i 2010.

Fornøyde arrangører
Med 208 startende i turrennet og 190 yngre skiløpere i aksjon på Gryllingsætra, var arrangørene positivt overrasket over oppslutningen i debutåret. At Budortrippelen har status som seedingsrenn for Birkebeinerrennet, slo helt sikkert positivt ut. Mange langveisfarende tok turen til det snøsikre Løtenfjellet i forvissning om at det kan bidra til bedret startposisjon på Tingstadjordet 15. mars. Et tidlig seedingsrenn viste det seg altså å være behov for, trolig fordi turløperne har fått trent bra på førjuls-vinteren denne sesongen.

Trippel alá Birken
Mange birkebeinere trener variert gjennom hele året og lar seg friste av en slik trippel- konkurranse etter samme mønster som i Birkebeiner-arrangementene. Budorrittet og Budorløpet blir arrangert som fine generalprøver foran Birken første helga i henholdsvis juli og september.
- Noen hel Budortrippel blir det helt sikkert ikke på meg, kunne Dæhli allerede slå fast.
- Jeg bruker nesten ikke sykkelen til trening, så det frister ikke, sa orienterings-esset som imidlertid ville være en naturlig favoritt i det tøffe terrengløpet som inngår i trippelen – hvis han stiller opp.

Bolstad tilbake
Kvinnenes oppgjør var ikke like spennende, men Ragnhild Bolstad fikk bevist at hun er tilbake i godt gammelt slag etter en litt trøblete fjorårs-sesong. Lørdagens tre beste kvinner konkurrerte alle i klasse 41-45 år med den allsidige Rena-dame som den klart beste på 2.25.29. Dette var også så den største klassen på kvinne-siden, i tråd med alderen på mennene som dominerer startlistene i de fleste turrenn.
Bilder fra Budor (Foto: Rolf Bakken)
Lars+Ivar+K+B%E6kken+i+%5C%22siste+indre%5C%22+p%E5+Budor+Skistadion+med+Olav+Emilsen%2C+Nordbygda%2FL%F8ten+Ski+hakk+i+h%E6l.
Lars Ivar K Bækken i \"siste indre\" på Budor Skistadion med Olav Emilsen, Nordbygda/Løten Ski hakk i hæl.
Atle+Andersen%2C+Dr%F8bak-Frogn+IL+riktig+utstyrt+med+%28fargerike%29+briller+i+sn%F8v%E6ret.
Atle Andersen, Drøbak-Frogn IL riktig utstyrt med (fargerike) briller i snøværet.
Herman+Hansen+fra+Hurum+og+Olav+Eik-Nes+fra+Ottestad+tok+4.+og+5.+plassen+i+M+51-55+%E5r.
Herman Hansen fra Hurum og Olav Eik-Nes fra Ottestad tok 4. og 5. plassen i M 51-55 år.
Jon+Gunnar+Karterud+i+arrang%F8rklubben+Nordbygda%2FL%F8ten+Ski+pustet+lettet+ut+etter+m%E5lgang.
Jon Gunnar Karterud i arrangørklubben Nordbygda/Løten Ski pustet lettet ut etter målgang.
%C5ge+Ludvigsen%2C+Lillehammer+Skiklub+inn+til+suveren+klasseseier+i+M+66-70+%E5r+i+realt+vinterv%E6r+p%E5+Budor+Skistadion.
Åge Ludvigsen, Lillehammer Skiklub inn til suveren klasseseier i M 66-70 år i realt vintervær på Budor Skistadion.
Mer om Budortrippelen Ski på arrangørens nettsider:

Budortrippel ski - en suksess i snøværet