Det var tydelig at begge de to løperne hadde et sterkt ønske om å vinne Pingvinlekenes 600-meter-heat som bestod av løpere fra 17-årsklassen og eldre.  Ole Lyngbø fra Ask Friidrett hadde løpt på seg selvtillit på 1500-meteren som han vant dagen før, og han gikk ut i tet på første runde. Thomas Blücher fra Gneist overtok raskt føringen i løpet uten at Ole fikk problemer med å henge på. Inn mot mål ble det et skikkelig spurtoppgjør mellom dem der det på resultatlisten kun skilte et hundredels sekund til fordel Thomas Blücher. Gullmedalje ble det likevel på begge to siden Thomas stilte i G 18/19 mens Ole løp i senior-klassen, selv om han er 17 år.

Den som kom nærmest de to duellantene var Gular-løperen Leonard-Johan Nesheim.

Erlend Sørheim fra Varegg vant 17-årsklassen, etterfulgt av Elias Hovden Nilsen fra Ørsta IL.

Ole Lyngbø tar føringen ut fra start, men Thomas Blücher følger med i andre bane.