Den 21. mars ble årets Storlirenn gjennomført med nærmere 1000 spreke deltakere til start. Det 36 km lange fristilsrennet går i vakkert fjellterreng mellom Storlien og Meråker, og rennet har lokket stadig flere ivrige skientusiaster fra både Norge og Sverige etter at det ble gjenopptatt i 2004. Det populære turrennet har høyt nivå i toppen samtidig som bredden er stor. Her er det plass til alle uansett alder og ambisjonsnivå – enten en ønsker å teste formen mot noen av verdens beste skiløpere, eller bare er ute etter en fantastisk tur i flotte omgivelser.

I årets utgave var det over 200 barn som gjennomførte de 36 kilometerne og skøytet seg over fjellet på imponerende vis. Dette lover svært godt for framtiden, og det er liten tvil om at det fartsfylte fristilrennet er en stor begivenhet for både unge og gamle. Alle deltakerne starter samtidig i bunnen av slalåmbakken ved Storlien Høyfjellshotell, så det gjelder å holde tunga rett i munnen og ikke bli alt for ivrig.

Løypa starter med en lang, tøff motbakke på nesten 3 km, men etter det kommer man opp på fjellet hvor løypa går i et kjempefint, kupert fjellterreng før det bærer ned til mål ved Grova skistadion i Meråker. Ved riksgrensen er det spurtpris som går til første dame- og herreløper som krysser grensen.

Den som var aller raskest over fjellet i årets utgave, var NM-kongen av 2008, Morten Eilifsen fra Henning. Blant damene var det den sveitsiske OL-deltakeren og Strindheim-løperen Silvana Bucher som stakk av med seieren. Begge var ca. 3 minutter bak løyperekordene som ble satt av Anders Södergren og Charlotte Kalla i 2008.

Juniorklassene ble vunnet av Emil Iversen fra arrangørklubben Varden og Tuva Toftdahl fra Heming, som også var andre kvinne i mål totalt, knappe 3 minutter bak Silvana.

Føret over fjellet var upåklagelig med sol og flotte skispor hele veien, men i bakkene var det en del løssnø, noe som gjorde løypa ekstra krevende. I målområdet ventet nystekte hamburgere og saft til samtlige deltakere, før bussene stod klare til å frakte slitne skiløpere ned til premieutdeling og en varm dusj i Meråkerhallen. Her ble en rekke fine uttrekkspremier, priser og klassepremier delt ut, og alle barna fikk deltakerpremie unntatt Bjart, han hadde ikke møtt til start ...

Neste års Storlirenn kommer sannsynligvis til å gå av stabelen søndag den 20. mars, så det er bare å sette av datoen allerede og glede seg til nok en folkefest mellom Storlien og Meråker.

Ingrid Lorvik

Bli Kondismedlem! les alle artikler i 9 kondisjonerte blader hvert år
KONDISbladet nr.3
KONDIS-Årgang 2010
KONDISarkivet  (se oversikt over alt Kondis-innhold siden 1999, og les mange smakebiter)