Konferanse: Bedre idrettsprestasjon med økologisk mat?
Tidligere verdensmester i triatlon, svenske Jonas Colting, er en av foredragsholderne på den nasjonale idrettskonferansen om sammenhengen mellom økologisk kosthold og idrettsprestasjon i Holmenkollen 17. november. Colting er kjent for å erte på seg andre gjennom sterke uttalelser om kosthold, trening og helse.
Pressemelding fra arrangørene av konferansen (Oikos - Økologisk Norge og Holmenkollen Skifestival):
Målet med konferansen er å sette fokus på et felt som knapt har vært satt på agendaen før – noe sted. Vi ønsker en mer bevisst holdning blant idrettsutøvere som er forbilder for mange. Hva vet de om hvordan maten er produsert og hvilken betydning det kan ha for idrettsprestasjoner og for miljøet, inkludert global oppvarming? Våre beste aktive idrettsutøvere er stort sett fraværende når det gjelder å ta tydelig standpunkt i miljø- og helsespørsmål.
Forskning antyder at sprøytemiddelrester i mat og et ikke-økologisk kosthold kan ha negativ betydning for idrettsprestasjoner. Hva vi vet - og ikke vet - om dette temaet vil belyses av de to forskerne som holder innlegg på konferansen, professor Carlo Leifert fra Newcastle University, som er en av få som har forsket på forskjell i næringsinnhold i økologisk versus ikke-økologisk mat, og professor Truls Raastad fra Norges idrettshøgskole som har ernæring og idrett som et av sine hovedfelt.
Konferansier er Yngvar Andersen som er personlig trener og gründer, kjent fra helseprogrammet Puls på NRK.
Mer info om program, påmelding, pris etc.
Konferansen foregår i Holmenkollen tirsdag 17. november. (Foto: Lasse Wilhelmsen)