(Foto i karusellen over: Rune Gilde)

 - I dag fikk jeg min debut som stående i konkurranse, 40 km klassisk under Rulleskikarusellen i Elverum som resulterte i seier. Fantastisk god trening som alle har godt av, håper enda flere stiller opp fremover,  meldte Trygve på sin Facebookside etter snaue to timers samløp i Våler med Lars Bovold. 

I en alder av 46 år har den blide vestlendingen bosatt på Flisa skumle planer om å ta steget fra sittende til stående utøver - hvis han får opp farten, som han selv uttrykte det før løpet. 

Søndagens stakemaraton var altså den aller første med startnummer på brystet. Selv om deltakelsen var heller tynn i det høstlige været med vind og regn, var Lars Bovold en god sparringpartner for paraolympieren som har deltatt stakende i rullestol i karusellen i en årrekke. Med 1:53:28 under tunge forhold på de akkurat fire milene tur-retur mellom Elverum og Åsnes-grensa, var han ikke langt bak sine egne tider på langt større hjul og under langt gunstigere forhold. 

Trygve_i_maal.jpg
Vi får nok se mer av Trygve med dette utstyret framover! (Foto: Trond Ole Myrvold)

Med bare seks mann i feltet ble det med unntak av tetduoen etter hver "langt mellom båtene" på den søkkvåte asfalten på vestsida i Våler. 67-åringen Olaf Lia viste gamle gode takter og tok en klar 3. plass av de fem klassikene som alle ga beina søndagsfri for anledningen. 

Rulleskiarusellen fortsetter med 7 km motbakkeløp fra Trysilvegen til Sørskogbygda torsdag 13. september kl 1800 (merk framskutt starttid) og vil fortsette hver torsdag helt fram til høstferien.

PS! Det er også langt inn et ekstrarenn på nylagt asfalt i Julussdalen torsdag 27.09 kl 1800. Distansen her blir 14 km i en tur-retur-løype med start i den nord-vestige enden mot Rena. Segment på Strava

Oppdatert terminliste på kondis.no
Samleside for Rulleskikarusellen i Elverum 

 

Resultater Rulleskikarusellen i Elverum 09.09.2018: 

 
Menn klassisk - 40 km
Plass Navn Klubb Klasse Tid
1 Trygve Toskedal Larsen Trysil-Knut FH stå 01:53:28
2 Lars Bovold Østby IL M senior 01:53:31
3 Olaf Lia Team Baker Hansen M66-70 02:07:09
4 Rolf Bakken Hernes IL M56-60 02:18:34
5 Jarle Busterud Hernes IL M66-70 02:30:51
         
Menn fristil - 40 km
  Kjell Nystuen Sørskogbygda Trim Fullført