Løpet, som er det femte og siste i årets utgave av INC Eikefjord Løpskarusell, blir arrangert på Storebru i Sogn og Fjordane lørdag 20. oktober. Deltakelse i tre av fem løp kvalifiserer som kjent til en karusellpremie for 2018, som blir delt ut etter dette løpet.

Distansene som arrangeres er:
- 10 km
- 5 km
- 3000 meter (ny distanse)
- 2 km barneløp

Fra starten til konkurranseklassene (10 km og 5 km) under fjorårets siste løp. (Arrangørfoto)

Løypa på Storebru er kontrollmålt og rask, og flere løpere har satt personlige rekorder i denne traseén. Arrangøren, Eikefjord IL Friidrett arrangerer denne gang også den populære distansen 3000 meter, som er en ny distanse i løpskarusellen.

Starttider:
Barneløpet og 3000 meter starter kl. 11.00, mosjonsklassen kl. 11.30, mens de øvrige konkurranseklassene (10 km og 5 km) har start kl. 12.00. Det blir servert vann, saft og frukt etter løpet. Kiosken på Samlingsheimen på Storebru er som vanlig åpen både før og etter løpet.

Reportasje fra 5. karuselløp 2017

5. løp 2017: Fjorårets vinnere på 10 km var Norunn Stavø, Florø T og IF og Mats Knudsen fra Florø. Løyperekorden til Stavø på 43,48 satt under dette løpet står fortsatt. (Foto: Jan Grov)

Fra starten av barneløpet på det siste karuselløpet i 2017. Barneløpet er 2 km langt og har tidtaking. I likhet med "voksenløpet", så er også dette en tur/retur løype, med start og målgang på Storebru. (Foto: Jan Grov)