Det er vel knapt for en nyhet å regne at turrenn blir avlyst denne vinteren, men nå er det i alle fall formelt klart at også Sjusjøen Skimarathon 13. februar og Trysil Skimaraton en uke senere er avlyst.

Onsdag 3. februar la Trysil Skimaraton ut følgende begrunnele for sin avgjørelse:
 
Arrangementskomiteen for Trysil Skimaraton / Østby IL har bestemt at vinterens renn avlyses!
 
Dette er sterk beklagelig både overfor for våre deltakere og samarbeidspartnere. Med gjeldende nasjonale smittevernregler er det ikke mulig å gjennomføre rennet. En utsettelse til senere på vinteren har vært vurdert, men med usikkerhet knyttet til tidspunkt for oppmykning av smitteverntiltak, usikkerhet knyttet til økonomiske kompensasjonsordninger og generell uforutsigbarhet knyttet til Korona-situasjonen i samfunnet er risikoen for stor for å prøve å få til et arrangement senere på vinteren. Vi følger lojalt de retningslinjer myndigheter og skiforbund setter og avlyser derfor vinterens renn.
 
Vi som arrangør synes det er veldig leit at vi ikke kan invitere til skifest på Østby denne vinteren, men vi lover å komme sterk tilbake til neste år. Sett av datoen 19. februar 2022!
 
Selv om vinterens renn er avlyst, så legg gjerne skituren til Trysil Skimaraton-løypa i vinter. Løypa vil kjøres regelmessig gjennom vinteren og det er masse snø og glimrende forhold! På renndagen 20. februar vil løypa (helmaraton, halvmaraton, 7 km) være nyoppkjørt og merket, men det vil ikke være noe organisert opplegg i tilknytning til dette. Vi anbefaler Lysløypa på Østby som utgangspunkt for Skimaraton-løypa denne dagen.
 
Påmeldte deltakere vil få nærmere informasjon pr epost om refusjon av startkontingent.

Trysil Skimaratons nettside
Treysil Skimaratons facebookside
Samleside for Trysil Skimaraton med reportasje, bilde rog resultater 2002 - 2020

Lotta Weng i tåka.jpgTåka satt sitt preg på Sjujsøen Skimarathon i fjor da Lotta Udnes Weng (107) gikk inn til seier i den klassiske konkurransen. (Foto: Kjell Arild Andersen)

På Sjusjøen blir det muligheter for å registere deltakelsen ved å gjennomføre løypa innefor en 12-dagers periode. Søre Ål IL la ut følgende kunngjøring fredag 5. februar:  
 
Pga. restriksjoner tilknyttet Covid 19- pandemien er årets ordinære Sjusjøen Skimarathon 2021 AVLYST. Alle påmeldte blir kontaktet angående refusjon av innbetalt startkontigent.
 
Det er og likevel mulighet til å gjennomføre rennet på egenhånd i perioden onsdag 10. til søndag 21. februar. Traseen på 21 og 42 kilometer vil skiltes og merkes og du registrerer din deltagelse i vår påmeldingsportal. Deltageravgift er kr. 100 og du registerer din egen tid i portalen avhengig av distanse/stil. Det blir trekning av gavepremier blant deltagerne.
Registerings/påmeldingslink kommer her så fort den er klar.
 
Det er ikke noe servicefunksjoner i mål/startområdet eller underveis i løypa og alle registerte løpere gjennomfører på eget ansvar. Vi anbefaler alle å ha med seg en sekk med vindtetteklær, mat og drikke på turen.Da håper vi du ønsker å ta turen også i år. Velkommen til fjells og lykke til.
 
Skihilsen rennleder Håvard Selbæk - Søre Ål IL

Sjusjøen Skimarathons nettside
Sjusjøen Skimarathons facebookside
Repotasje fra Sjusjøen Skimarathon 2020: Suksess for Sjusjøen Skimarathon i ruskevær
 


Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957