Holmenkollen Skimaraton 5. februar 2011 av Marit Lindsøe Valset.
Hva får en godt voksen kvinne til å stå opp kl 02.30, avreise 04.00 i buss med en riktig nok veldig hyggelig gjeng fra Lillehammer Skiklub, dokøer og småstress, for å gå 55km på ski ?

Er det galskap, hygge, skiglede, ambisjoner, ønske om å prestere, skiglede?……..”noe ” er det i alle fall. Jo, nemlig Holmenkollen Skimaraton 2011, som ble en fantastisk opplevelse.

Nordmarka hvit, vakker, solfylt og kald. I år ny løypetrasè fra Sørkedalen til Holmenkollen.
Første startende 08.15, og jeg i pulje 6 kl 08.55. Trasèen : Sørkedalen-Skansebakken- Storbekkhytta-Heggelivann-Heggeliseter-Skamrek-Storflåtan-Langlia-Kveldroshøgda-Fyllingbru-Middagsdalen-Tryvann-VM løypene –mål i Holmenkollen VM arena.

Det ble et flott og kaldt renn. Værprognosene -2-4 gr ved start og mildere i høyden, og all informasjon ved start tydet på det. Derfor ble det lagt mangt et”panikklag” med mild og myk voks ved start, for det er viktig med godt feste. 

Men ettersom km og milene gikk, skjønte man at værprognosene ikke slo til. Det var trått og kaldt! Første og andre matstasjon meldte om -14 gr., noen hadde målt-18gr., det føltes slik også.
Bortsett fra dette var det et perfekt gjennomført arrangement.
Dette er en hard og krevende trasè, og en perfekt gjennomkjøring til Birkebeinerrennet.
Løypene i Nordmarka går opp og ned hele tiden. De siste 5 km gikk det opp,opp,opp…det føltes i alle fall slik…i 5 mils VM løypa i Holmenkollen. Og FOR en god følelse å se Holmenkollbakken,
og gå fornøyd i mål i VM arenaen - en flott arena! Dette er verdt alt slitet.
Jeg er attpåtil fornøyd med tid og gjennomføring, 4.25.30 . Slått av min beste konkurrent og skivenninne Pia Neegaard med ”bare” 4 min. Grattis Pia.
Takk for en hyggelig tur til dere alle, og for en flott arrangert tur av Ivar Ringen.
 
 
Skihilsen fra Marit.