Nylig løp Grønstad på 1.48,86 i et klubbstevne i Bærum Idrettspark og perset med det på 800 m innendørs. Dette var dessuten flere sekunder raskere enn hans egen pers utendørs på 800 m. 

Men det skulle likevel holde hardt å komme inn blant de tre beste i forsøksheatet og sikre seg plass i semifinalen. På samme startstrek fantes blant annet så gode og erfarne løpere som den franske verdensmesteren Pierre-Ambroise Bosse, irske Mark English og nederlandske Thijmen Kupers.

Det var totalt syv løpere i heatet, og alle med bedre pers enn Grønstad. Holde noen løpere bak seg, få erfaring fra sitt første seniormesterskap, og eventuelt sette pers, burde derfor være gode målsetninger for Grønstad. 

– Jeg gleder meg veldig. Kult å være med de store gutta og gi de litt kamp. Skal være offensiv og forsøke å være med. Jeg skal fokusere på arbeidsoppgaver, så får heller et eventuelt avansement til semifinalen komme som en konsekvens av det, sa Grønstad til NRK før start. 

Unngikk sisteplassen
Ut fra start ble Grønstad liggende bakerst i feltet i bane to. Etter ca. 300 m forsøker han å komme seg oppover i feltet, men det viste seg å være krefter brukt uten annet resultat enn at han havnet bakerst igjen. 

Derfra og inn blir han liggende bakerst, men knep seg foran tsjekkiske Tomas Vystrk med fire hundredeler helt på slutten. Tiden til Grønstad ble 1.52,44. I tillegg ble bosniske Abedin Mujezinovic diskvalifisert for obstruksjon.

Og Grønstad unngikk dermed sisteplassen. 

– Brutalt, men moro å få prøve. Det ble mye slossing og jeg er ikke rutinert nok taktisk. Mistet flyten og ble fort stiv. Det viktigste jeg får med meg er erfaring med hvordan man skal løpe mesterskap mot så gode folk, sa den tidligere norske juniormesteren på 800 og 1500 m til NRK etter løpet. 

Kramer lett videre til semifinale
Den halvnorske svensken Andreas Kramer kvalifiserte seg lett til semifinalen da han vant heat 5 på 1.47,55. Dette var også raskeste tid oppnådd i forsøksheatene på 800 m.

Semifinalene på 800 m for menn starter i morgen, lørdag, kl. 19:25. 

800-menn-forsok-gronstad.jpg
Bakerste mann: Ut på siste runde ligger Tobias Grønstad (i blått) bakerst. (Skjermdump fra streamingen til European Athletics)

Komplette resultater


Øvrige resultater fra forsøksheatene på 800 m for menn

 

 

 

 


Les flere EM-saker på kondis.no:
7 løpere på mellom- og langdistanse er tatt ut til EM innendørs
Jakob Ingebrigtsen lett videre til EM-finale
Hedda Hynne slått ut av EM med to hundredeler


Nettsiden til European Athletics Indoor Championships
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957