«Løp sammen Askøy» er et fellesskap som har oppstått rundt en interesse for løping og trening, og gruppen har de siste årene fått en veldig god oppslutning i sitt lokalmiljø. De arrangerer en rekke fellestreninger av ulik type, og deltakerne er ofte å se på løp i Bergensområdet og andre steder.

Nå har de laget sitt eget løp, Askøytrippelen, som egentlig er tre ulike løp. Fra sin hjemmebane på Ravnanger idrettspark skal de lørdag 29. oktober legge ut på denne tredelte utfordringen:

• Bakkeløp Dronningen Opp/Ned 5km. Dronningen er fjelltopp 190 meter over havet midt på Askøy
  • Terrengløp 4 kilometer
  • Baneløp 5 kilometer

Stravakart_Askøytrippelen.jpgDet er start kl. 9 på lørdag 29. oktober. Etter et foreløpig tidsskjema blir det start terrengløp klokken 10 og baneløp klokken 11. Det blir individuelle starter ut ifra stipulert tidsforbruk, altså en slags omvendt jaktstart.

Arrangementet avsluttes med utdeling av medaljer og diplom, der det kåres vinnere i konkurransen. Alle som deltar vil få utdelt den unike medaljen som er laget for arrangementet.

Hvis det er løpere fra andre klubber som er interessert i å delta så ta kontakt med Trond Pedersen. Han er primus motor i Løp sammen Askøy og opplyser at de regner med å få over 80 deltagere på Askøytrippelen.

Trond Pedersen forteller til Kondis at formålet med Askøytrippelen er å utfordre deltagerne:
– I fjor hadde vi et backyard-løp der deltagerne ble oppfordrer til å løpe lenger enn de noen gang hadde gjort før, og det klarte nesten alle.
– Så i år måtte vi finne på noe nytt og det ble AskøyTrippelen. Løypene er lagt opp til at de som trener jevnlig skal klare dette.
Fokus er gjennomføring og mestringsfølelse, understreker Trond.

Les om backyardløpet som ble arrangert i fjor::

Masse entusiasme og humør i Backyard Askøy

Les mer om Askøytrippelen på Facebook.

Trond Pedersen er en av initiativtagerne til gruppen Løp Sammen Askøy, og er sentral bak arrangementet Askøytrippelen. Her sammen med Terje Haugland som også er en av arrangørene.