PRESSEMELDING

Arctic Snowshoe Race - Tromsø - Norway

Stiftelsen MSM har ulike arrangement i Tromsø som på hver sin måte er uniqe. Nå introduserer vi et nytt vinterarrangement i Tromsø.

Formålet med stiftelsen er å:

  • Arrangere sports-, idretts- og kultur arrangement
  • Bidrag til idrettslige og humanitære formål
  • Markedsføre Tromsø og landsdelen som et attraktivt reisemål


MSM har fire faste årlige arrangement som hver på sin måte er spesiell og markedsfører det arktiske Tromsø over store deler av verden. De fire årlige arrangementene er Midnight Sun Marathon, PolarNight Halfmarathon(Mørketidsløpet), Samisk Uke i Tromsø og Tromsø Mountain Challenge. Totalt på løpsarrangementene deltar det årlig rundt 10 000 løpere fra nærmere 70 ulike nasjoner. I tillegg er det flere tusen som er på ulike arrangement under Samisk Uke i Tromsø.

Idretts- og kulturarrangement betyr svært mye i markedsføringen av Tromsø som reisemål.

Det nye arrangementet som MSM nå introduserer er et trugeløp. Løp med truger er relativt ukjent i Norge og løpet vil passe veldig godt inn i Tromsø som «arktisk hovedstad» og vinterbyen Tromsø. Løpet vil gå under navnet Arctic Snowshoe Race – Tromsø – Norway. Det finnes i dag veldig få slike løp i Europa og vi tror konseptet vil slå godt an i Tromsø. Vi tror at dette vil bli et nytt viktig arrangement i den Arktiske byen Tromsø.

Løpet skal være åpen for alle uansett form og du kan selv velge om du vil løpe eller bare gå.

MSM inviterer til testløp 5. april 2018 med start ved TUIL Arena i Tromsdalen. Start kl. 17:30. Distansen er på 8 km. med felles start. Løpet går delvis etter opptråkket løype. 1/4 av løpet vil gå utenfor løype. Trugeløp er en god treningsform som ikke er så utbredt i Norge, men veldig populært i USA, Canada, Italia, Spania og Østerrike.

Vi invitere interesserte til det aller første løpet og tilbyr fri påmelding. Løpet er åpent for alle med truger. Du velger selv om du vil løpe eller gå.

Påmeldingen er åpnet på www.msm.no for det første Trugeløpet i Tromsø.

Dato: Torsdag 5. april
Starttid: 17:30
Start og mål: Tromsdalen Skistadion ved TUIL Arena
Distanse: 8 km
Aldersgrense: 12 år
Påmeldingsfrist: 3. april kl. 24:00

IMG_5064-web.jpg
IMG_5046-web.jpg