Rå Jakob Ingebrigtsen løp fra storløperne

Under Payton Jordan Invitational stevne i California triumferte Ingebrigtsen-brødrene med seier og personlige rekorder. Jakob Ingebrigtsen vant 1500 m på 3.39.06 i hans sesongdebut, pers med nesten et halvt sekund,  og slo bl.a. den regjerende OL-mester på 1500 m, Matthew Centrowitz, (som har pers på 3.30).

Med en drøy halv runde igjen gikk Jakob opp i tet og knuste konkurrentene med over ett sekund. Dermed har han løpt under EM-kravet på 3.39.50 Han er nå 11. beste i Norge gjennom tidene.

– Jeg må si at det var et veldig bra løp. Kroppen var ekstremt bra. Jeg fikk de svarene jeg kom hit for å få, sa friidrettsyndlingen til NRK etter løpet

– Det er et helt rått resultat. De han slår, er ingen hvem som helst. Det er gutter som virkelig kan «gamet», og når han parkerer dem på sisterunden, ser det lovende ut, kommenterte NRKs Jann Post.

26.mai løper han Prefontaine Classic i Eugene som er et av Diamond League- stevnene.

Se video fra løpet på TV 2

ALLE  RESULTATER  PAYTON

Over all forventing av Henrik Ingebrigtsen

Også for Henrik Ingebrigtsen var det sesongdebut, og også for ham ble det seier og personlig rekord. 13.16.97  klokket han inn på.
---Dette var over all forventning, sa Henrik til NRK etter løpet. - Hadde jeg løpt 10 sekunder bak persen, så hadde jeg også vært fornøyd. Nå ble det 11 sekunder under min tidligere personlige rekord.
--Jeg hadde aldri trodd jeg skulle løpe så fort. Det ligger utrolig mye hardt arbeid bak. Og så har jeg brukt hodet, ikke bare gønna på som tidligere og som var grunnen til at jeg ble skadet.
- Jeg har en lang vei å gå til jeg er tilbake i 1500 m-form, men kondisjonsgrunnlaget  er bedre enn det noen gang har vært.