Det beste resultatet fikk vi av Sigrid Jervell Våg fra IK Tjalve på besøk i hjembyen. Hun satte ny pers med 16:04,94, nesten åtte sekunder raskere enn det hun løp på under Boysen Memorial på Bislett i slutten av juni. 5000 meteren til Sigrid under Boysen Memorial var egentlig et hareoppdrag, men haren løp fra de andre og vant løpet: Fartsholder Sigrid Jervell Våg vant 5000 m på ny pers

Også Hanne Mjøen Maridal, som nå løper for Ull/Kisa IL satte ny pers. Vi fant bare ett tidligere 5000 meter resultat på bane fra før, det var et løp på 17:57,35 fra Lillehammer i 2018. Bra løpt også av 16 år gamle Eva Ingebrigtsen som debuterte på 5000 meter bane med 17:47,72, det nest beste norske resultatet i J16 så langt i år.

Kvinnene løp i et mixfelt, heat 1 på 5000 meter, der to herreløpere var foran Sigrid i mål.

Sigrid Haugset (til venstre) debuterte med 17:40,46 på 5000 meter mens svenske Kristina Axelsson forbedret persen hun satte i Sverige tre uker tidligere med 13 sekunder. (Foto: Bjarne Vad Nilsen)

I herreklassen ble det først og fremst et oppgjør mellom Isaac G. Tesfamichael fra Leksvik Il og Mathias Flak fra Steinkjer FIK, som klokket inn på henholdsvis 14:15,65 og 14:16,61. Det var ny pers for begge to.

Imponerte gjorde også Ebrahim Abdulaziz fra Strindheim IL med ny pers 14:21,59 rett etter en 9 timers arbeidsdag. Han nærmer seg 42 år og forbedret nå persen sin med 15 sekunder.  Maratonløperen hadde naturligvis ikke fartsegenskapene som han ville trengt for å slå de to mye yngre løperne foran seg.

To fornøyde karer som perset begge to på 5000 meter, Isaac Tesfamichael som vant løpet og Ebrahim Abdulaziz som ble nummer tre. (Foto: Bjarne Vad Nilsen)

Gode ungdomsresultater på 1500 meter

16 år gamle Kristine Myklegard Kristiansen fra Ranheim løp 4 sekunder raskere enn på seriestevnet i mai, og sikret seieren på 1500 meter med god margin. Emile Solheim Johnsen fra Strindheim IL er bare 13 år, og også hun satte ny pers. Med tiden 5:00,75 løp hun to sekunder raskere enn hun gjorde på Kruskastevnet i juni.

I gutteklassen fikk vi sterke tider av blant annet Håkon Moe Berg fra Kyrksæterøra og Sondre Svarholt fra Stadsbygd i 14-årsklassen og Sven Nevin i 13-årsklassen.

Sven Nevins tid er bare ett sekund (1:02) etter Sondre Omlands suverene årsbeste i aldersklassen. For Håkon var det en forbedring av sin egen årsbeste for 14-åringer med 3 sekunder, den forrige årsbestetiden satte han i Kruskastevnet i juni. Med 4:18:03 løp Sondre Svarholt inn til nest beste aldersresultat hittil  i år.

Ellers er det hyggelig å registere at Kristoffer Sagli fra Aure IL har begynt å løpe fort igjen. Etter den suverene seieren i G16 i terreng-NM 2018 har han slitt med både kyssesyke og skader. Nå vant han seniorheatet med 3:58,03, som er 4. beste norske hittil i aldersklassen hittil i år og det var ny pers med 2 sekunder forbedring fra et stevne på Jessheim tidligere i år.

Kristoffer Sagli fra Aure IL løp inn til to gull i G16 i UM. 800 meter lørdag og 3000 meter søndag. (Foto: Arrangøren)
Kristoffer Sagli er på vei tilbake. Bilder er fra UM 2018 der han vant 800 meter. (Foto: NM-arrangøren i Ovarhalla)

Peder Talsnes (til høyre) etter sin 2. plass på 1500 meter. Snorre Bonesmo løp 400 meter der han ble nummer to med 49:46. (Foto: Bjarne Vad Nilsen)