Arrangøren av Jessheim Vintermaraton la tirsdag kveld ut denne meldingen på løpets hjemmeside:

"Ullensaker kommune har i kveld meddelt at vi ikke får lov til å arrangere Vintermaraton 15. november. Dette er med bakgrunn i den kommunale forskriften som ble vedtatt for noen timer siden. Ifølge kommunen bryter arrangementet med intensjonen i forskriften som blant annet sier at reiser og bevegelse mellom kommunegrenser skal reduseres til et minimum. Vi i Vintermaraton-teamet tar avgjørelsen til etterretning, og takker kommunen for avklaringen. 
 
Det er første gang i Ullensaker/Kisa sin 126 år lange historie at vi ikke har fått lov til å gjennomføre et arrangement, og det er naturligvis med tungt hjerte vi i Vintermaraton-teamet konstaterer at løpet ikke kan gå. 
 
De siste ukene har vi jobbet iherdig med å finne løsninger og tiltak for å sikre en forsvarlig gjennomføring sett i lys av de siste ukenes økning i smitte. Vi har hatt en utstrakt og god dialog om smittevern med Ullensaker kommune og Norges friidrettsforbund. På vegne av alle løpeglade mosjonister så beklager vi at det ikke lar seg gjennomføre denne gangen. Vi lover å komme tilbake med flere løp og arrangementer så fort situasjonen tillater det."
 
 

Se mer på løpets hjemmeside

Interessen for årets løp var rekordstor, og fram til den nye oppblomstringen av koronaviruset hadde Vintermaraton en gjennomførbar plan for hele 1200 deltagere.
Kondis 22.oktober: Rekorddeltagelse på Vintermaraton, maraton er fullbooket

IMG_4098_Fartsholde_45min_Emil_Ulviken (1280x853).jpgI år ville det blitt et snø- og isfritt løp, ganske annerledes enn løpet i fjor. (Foto: Olav Engen)