Se også vår forhåndsomtale fra forrige uke
 

Pressemelding fra 202020 / Right To Play:

Jimmy Vika og Right To Play legger ut på sin tøffeste og viktigste løpetur noensinne. Fra 28. august skal Vika løpe en maraton i hvert av Norges fylker, samt på Svalbard. Det hele skal gjøres over 20 dager! Det blir lange løpeturer, men det er for en god sak. Målet er å samle inn minst én million kroner til Right To Play sitt arbeid for å gi jenter i Midtøsten bedre muligheter til utdanning.
 
Startskuddet går i dag på Svalbard, og de neste 19 dagene skal Jimmy løpe seg gjennom Norge. Tirsdag løper han i Alta, før han fortsetter i Tromsø, Bodø og Stjørdal de påfølgende dagene, før Trondheim Maraton den 2. september. Deretter går turen til Ålesund, Sogndal, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Arendal og Langesund, før det er siste innspurt i Fredrikstad, Drammen, Holmestrand, Gjøvik, Hamar og Kolbotn. Det hele avsluttes med Oslo Maraton 16. september, der vil Right To Play ha et telt i målområdet.

Logo-bilde_foto_Thora_Ingeborg_Dystebakken_Right_To_Play.jpg
202020-prosjektet skal samle inn penger til skolegang for jenter i Midtøsten. (Foto: Thora Ingeborg Dystebakken​) 
 

Har drømt om dette lenge
Jimmy har lenge hatt en idé om å løpe et maraton i hvert fylke, og gjennom mange løpeturer har drømmen gradvis utviklet seg til å bli et komplett løpeprosjekt. Det er viktig for han å kunne bruke prosjektet til å skape oppmerksomhet rundt noe han brenner for.
 
- Gjennom jobben min i Right To Play har jeg sett hvor mange barn som har behov for tilgang til kvalitetsutdanning, lek og idrett i de mest vanskeligstilte områdene i verden. Det var derfor helt naturlig for meg å bruke meg selv som et virkemiddel for å samle inn penger og skape oppmerksomhet rundt Right To Play sitt arbeid, og da spesielt arbeidet med å gi jenter i Midtøsten en bedre skolegang, forklarer Jimmy Vika.
 
Jimmy har også tidligere brukt sitt engasjement for løping som et virkemiddel til å skape oppmerksomhet rundt organisasjonen han representerer. Første gang han gjorde dette var under Oslo Maraton i 2014.
 
Stolte samarbeidspartnere
For å kunne gjennomføre et prosjekt av en slik størrelse er Right To Play og prosjektet 202020 støttet av noen av Norges mest kjente merkevarer, blant annet Quality Hotel og Santander.
 
- Det er viktig for oss som selskap å gi noe tilbake til samfunnet, og vi er stolte av å være samarbeidspartner for Right To Play og det enormt viktige arbeidet de gjør. Vi er imponert over Jimmy Vikas engasjement og det er en stor glede for oss å gå inn som gullpartner på løpeprosjektet 202020 – jenters rett til utdanning, sier Anna Berndtsson National marketing- & sponsor manager i Santander.
 
Santander drar i gang innsamlingen allerede mandag 28.august, både ved å donere 100 kr per runde som blir løpt på Svalbard og gjennom en løpedugnad på Sognsvann i Oslo. De oppfordrer andre bedrifter til å bli med og donere en liten sum på en valgt etappe, noe de kan gjøre ved å bli med på 202020 - Bedriftschallenge.
 
Quality Hotel er også en viktig støttespiller i prosjektet.
 
- Vi i Quality Hotel ønsker å gjøre mer for mennesker og miljøet. Samarbeidet med Right to Play og Prosjekt 202020 gir oss mulighet til løfte bærekraft sterkere, noe som er enormt viktig for både Right to Play og oss i Quality Hotel. Sammen med hotellene våre gleder vi oss til å være vertskap for Jimmy og skape engasjement på destinasjoner i Norge!» sier Eivind Tangvik, Senior Vice President, Quality Hotel
 
Som tittelsponsor av BMW Oslo Maraton var det naturlig for BMW Group Norge å ta del i Right To Play sitt prosjekt 202020.
 
– Vi ser på dette som et unikt samarbeid hvor prestasjon og gjennomføringskraft blir satt på spissen. Right To Play sine verdier og hjertesaker er noe vi som sponsor trygt stiller oss bak. Vi er stolte av å kunne være en del av det viktige arbeidet Right To Play gjør for barn og unge, sier pressesjef Marius Tegneby i BMW Group Norge.
 
Bli med!
Alle kan være med å løpe sammen med Jimmy, og det er ingen påmelding i forkant! Løp eller gå så langt du vil, registrer antall runder etter endt løp og betal deltakeravgift på 50 kroner. Det er også en egen bedriftschallenge, der bedrifter kan bidra økonomisk per runde som blir løpt, din bedrift bestemmer selv hvor mye de vil bidra med på runde. Les mer om hvordan du kan bidra her!  
 
Dette er etappene:
Etappe 1: Svalbard 28.august
Etappe 2: Alta 29.august
Etappe 3: Tromsø 30.august
Etappe 4: Bodø 31. august
Etappe 5: Stjørdal 1. september
Etappe 6: Trondheim Maraton 2. september
Etappe 7: Ålesund 3. september
Etappe 8: Sogndal 4. september
Etappe 9: Bergen 5. september
Etappe 10: Stavanger 6. september
Etappe 11: Kristiansand 7. september
Etappe 12: Arendal 8. september
Etappe 13: Langesund 9. september
Etappe 14: Fredrikstad 10. september
Etappe 15: Drammen 11. september
Etappe 16: Holmestrand 12. september
Etappe 17: Gjøvik 13. september
Etappe 18: Hamar 14. september
Etappe 19: Kolbotn 15. september
Etappe 20: Oslo Maraton 16. september

Jimmy_loepebilde_foto_Thora_Ingeborg_Dystebakken_Right_To_Play.jpg
Jimmy Vika har forberedt seg godt med mange lange løpeturer. (Foto: Thora Ingeborg Dystebakken)

 
Om Right To Play:
Right To Play er en internasjonal organisasjon som jobber for å bedre barns skolehverdag i utviklingsland. Right To Play fokuserer på to ting: Lærerne og skolemiljøet.

1. Ved å fokusere på lærerne, sørger Right To Play for en variert og god undervisning som gjør at barna lærer mer.
2. Ved å fokusere på skolemiljøet, både det fysiske og sosiale, sørger Right To Play for at barna trives og har det bedre på skolen.

Resultater av den jobben Right To Play gjør viser en betydelig forbedring i barns skolehverdag. Når lærerne tar i bruk mer inkluderende metoder i undervisningen, blir barna aktive og lærer mer. Forbedrede fasiliteter gjør at barn får et mer positivt inntrykk av skolemiljøet, trives bedre på skolen og blir mer motivert for læring. Barn elsker å leke, og Right To Play er bevisste på det, lek og aktivitet gjør at barna bygger relasjoner og utvikler sosiale ferdigheter.
 
Right To Play jobber i dag i 19 land fordelt på Afrika og Midtøsten, og når totalt over én million barn ukentlig med sine aktiviteter.
 
Organisasjonen støttes av over 20 norske toppidrettsutøvere som Aksel Lund Svindal, Mats Zuccarello, Ingvild Flugstad Østberg, Kjetil Jansrud og Suzann Pettersen.
 

Svalbard_foto_Thora_Ingeborg_Dystebakken_Right_To_Play.jpg
Første del av 202020-prosjektet er å løpe en maraton på Svalbard. (Foto: Thora Ingeborg Dystebakken)