Det var oppholdsvær, vindstille og 16 grader i Ørsta ved starten lørdag formiddag. Skodda lå ned i fjella, men lettet litt uten at den blei heilt borte. På toppen av Saudehornet var det klart, og skoddeheimen lå under toppen. Etter lite nedbør og høye temperaturer den siste tiden, var løypa usedvanlig tørr.

Johan Bugge si tid var nesten fire minutt bak løyperekorden til Jon Tvedt, også bak vinnertiden fra i fjor da Stian Øvergaard Aarvik vant på tiden 49.49. Beste kvinne i dagens løp var Silvana Bucher Sandbakk, NTNUI med tiden 1.05.29. Det er nesten tre minutt bak vinnertida til Anita Iversen Lilleskare fra i fjor.

62 løpere fullførte motbakkeløpet i konkurranseklassen. 10 deltakere nådde toppen på Saudehornet i mosjonsklassen uten tid.

En liten kritisk bemerkning til slutt. Arrangøren (Naturfestivalen og Ørsta IL) imponerer med Live TV fra målsonen og dronefilming oppover løype. Men vi mangler litt bedre informasjon om arrangementet i forkant. En nettside med all informasjon om løpet er ønskelig. Det er ikke alle som har deltatt på løpet tidligere.

Andreas_SkylstadAndreas Skylstad blir nest beste løper

Trym_Dalset_Lodoen_treUnggutten Trym Dalset Lødøen blir tredje beste løper. På dette tidspunkt ligger Trym på fjerdeplass

Silvana_Buscher_Sandbakk
Silvana Bucher Sandbakk har forbindelser til Ørsta og vinner i dag kvinneklassen

Therese_Sjursen
Therese Sjursen blir nummer to

Emma_Hanstveit_treEmma Hanstveit blir tredje beste kvinne

Anna_Hanstveit_fireAnna Hanstveit blir nummer fire i kvinneklassen. På Mefjellet opp i juni var det Anna som var best av tvillingene. Nå var det altså Emma. Kanskje blir de enige om å ta seieren i klasse K15-17 år annen hver gang.

TåkeTåka ga seg ikke heilt. Her ved avstikkeren til Vallahornet kom og gikk tåka heile formiddagen

ToppenMen på toppen var det klart. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Bunadskledde premieutdelere. Foto: Martin Hauge-Nilsen.

Fra venstre Emma Hanstveit, Silvana Bucher Sandbakk og Therese Sjursen. Speaker Magne Jonny Krumsvik skaper god stemning. Foto: Martin Hauge-Nilsen.

Fra venstre Trym Dalset Lødøen og Andreas Skylstad. Vinneren Johan Bugge var ikke tilstede ved premieutdelingen. Foto: Martin Hauge-Nilsen.