Etter hvert ga regnet seg og forholdene ble bedre utover i konkurransen. Først opp av vannet var Nederlenderen Maarten Boting som konkurrerer for Åsane CK. Ikke langt bak fulgte Johannes Knappskog fra Cykleklubben Sotra som umiddelbart tok opp jakten.

Da sykkel ble byttet ut med joggesko hadde de to i tet byttet rekkefølge og Sotra-sykkelisten hadde fått et forsprang på 11 sekunder. Differansen til nr 3 var på over minuttet.

Med en sterk sisteetappe hadde Andre Sandtorv som lå på 5. plass før løpingen hentet inn samtlige og lå i rygg på leder da løperne nærmet seg mål.  Men opphentingen hadde kostet og i siste svingen ned mot Glesvær Kafe der mållinjen var, hadde Johannes Knappskog mest krefter igjen og kunne juble som vinner av Strilemann anno 2019.

Det ble jevnt i teten, nevnte Sandtorv hold unna for dem som jaget bak og tok 2. plassen, mens siste pallplass gikk til Frederick Dahl fra Bergen CK. Bare 14 sekunder skilte de 3 beste.

Verena Stegelvik Mitdhun ledet kvinneklassen fra start til mål med beste etappetid på både svømming og løp. Hun vant snaue 5 minutter foran Ingrid Sangolt som hadde best etappetid på sykkel. May Britt Hevrøy tok 3. plassen.