Da alle håpet på hindergull til Harald Kårbø, var det Jonas Lurås Hammer som stod frem som beste norske løper. Han var ikke god nok for det norske landslaget, men ble heldigvis tatt ut som Wild Card på distansen. I Gulardrakt skulle han kjempe mot svenske, estiske, danske, finske og norske løpsstjerner. Det klarte han med glans.

Selv om han var beskjeden i starten (åpningstempoet var for høyt til at han våget å følge det), så spiste han seg sakte men sikkert nærmere og nærmere konkurrentene. På de siste rundene passerte han også den norske medaljefavoritten Harald Kårbø.

Harald Kårbø fra Stord hadde dessverre en dag da ingen ting stemte. Verken beina eller hinderpasseringene var som de skulle i dag. Han visste ikke helt hva som skjedde, men lovet revansje i Sigdal neste helg. Da tar han frem klubbdrakten og håper på å bringe gullet hjem fra Sigdal.

Det andre norske håpet, Vegard Løberg Gjelsvik, angret på 800 meteren i går. Den satt for fullt i beina. Allerede da han våknet i morges fryktet han at beina ikke var samarbeidsvillige. Og det stemte. Han forsøkte seg noen runder, men kroppen ga klar beskjed.....her er det bare å bryte. Og da blir det en stund til neste hinderløp. I Sigdal blir det løp på flat mark og ikke hinder på Ull/Kisagutten.

Jonas var størst i dag

Jonas Lurås Hammer var godt fornøyd med å bli beste norske i dag. Harald Kårbø ditto misfornøyd.

 

 

Men 3000 m Steeplechase
Plass:   Navn: Klubb: Resultat:
1   Ole Hesselbjerg Denmark 8,58,89
2   Robin Lindgren Sweden 9,05,80
3   Allar Lamp Estonia 9,07,08
4   Jonas Lurås Hammer Norway WC 9,21,88
5   Harald Kårbø Norway 9,30,33
6   Hannu Granberg Finland 9,38,49
7   Jimmy Finnholm Finland 9,49,10
    Vegard Løberg Gjelsvik Norway DNF
    Albin Olausson Sweden DNF
 
Runde tider
    1000 m - 12 - 2,56,2    
    2000 m - 12 - 5,55,5    


Harald tok teten fra start

Harald Kårbø gikk offensivt til verks og la seg direkte i tet.


Ved første vanngravpassering hadde han fortsatt kontroll på medaljene.


og Jonas Lurås Hammer la seg klokelig bak de fire første.


Harald Kårbø forsøkte å henge seg på medaljefeltet.


Jonas fikk først kontroll på Vegard Løberg Gjelsvik.

Vegards siste plask

Etter denne hinderpasseringen var det slutt for Vegard Løberg Gjelsvik. Da ville ikke beina mer.


Harald Kårbø gjorde alt for å bli Norges beste i dag, men Jonas kom nærmere og nærmere for hver meter.

JESSHEIM: Harald Kårbø (20) ble nummer fem på 3000 meter hinder under helgens nordisk/baltiske U-23 mesterskap på Jessheim. Bømlo-gutten som løper for Stord har norsk årsbeste for junior.

-I dag gikk det tungt fra første meter. Jeg håper og tror det var dagsformen som vår dårlig, sier Harald en uke før junior NM.
Harald har pers på 9.05 fra to uker tilbake i Gøteborg. Gullet i helgen gikk på 8.58, og Bømlo-gutten var nest beste norske.

-Helgens løp var mitt andre på hinder denne sesongen. Selv om dette var nedslående håper jeg å ta EM-kravet på ni minutter blank i løpet av junior eller senior NM, sier Harald. Junior-NM går til helgen i Sigdal. Hoved-NM går i Kristiansand siste helgen i august.

Storebror Tom Erling Kårbø (23) har norsk årsbeste for senior på hinder denne sesongen. I Bjørnar Kristensen sitt skadefravær er Tom Erling i skrivende stund regnet som favoritt på hinder under senior-NM.

Før start i helgens mesterskap var Harald med sine 9.05 påmeldt med fjerde beste tid. Beste løper hadde 8.48, nummer to hadde 8.53, og nummer tre 9.03.
-Vi så derfor klart medaljemuligheter for Harald her i helgen, sier landslagstrener Finn Kollstad. 

 

 

Seint i gang
Harald gikk skadd store deler av vinteren.
-Harald kom seint i gang, men nå er han i siget, sier landslagstreneren som presiserer at EM-kravet på ni minutter blank ikke bør være noe stort problem for Harald.

-Holder Harald seg frisk er jeg overbevist om at han geit kvalifiserer seg for neste års internasjonale mesterskap, sier landslagstreneren.Jonas Lurås Hammer hadde full kontroll på sisterunden. Harald Kårbø var parkert og fjerdeplassen var sikret. I dag var det en søt fjerdeplass for Jonas.


Nordisk Baltisk U23 mesterskap i Friidrett

Les alt om fjorårets Junior NM i friidrett

Arrangørens hjemmeside