Kondis-2208-350.jpgAlle Kondis-medlemmer kan  allerede nå lese den elektroniske versjonen her på kondis.no. I bladet får du intervjuer, treningstips, nyheter, tester, kommentarer, reportasjer og mye annet.

Les den elektroniske utgaven av Kondis nr. 8 her!


48 år gamle Finn Kollstad er en av landets bedre veteranløpere og løp i år Boston Marathon på 2.41.14 og halvmaraton i Amsterdam på 1.15.45. Men Kristiansands-karen er minst like opptatt av å sette andre i bevegelse. 

– Jeg trigges veldig av at mange får glede av løpinga. Det er hovedgeskjeften, både ved store og små løpsarrangement. Det gir meg mye å dele løpegleden med mange, forteller han i intervjuet, som også inneholder mye mer, f.eks. Finns tanker om toppidrett, vekt, motivasjon og tomatdyrking. 

Kristine Meinert Rød besitter mye av den samme løpegleden som Finn Kollstad, sjøl om hun er langt ferskere som løper. Hun begynte med systematisk løpetrening først i fjor sommer, men 21-åringen har allerede rukket å ta sølv i både norsk og nordisk mesterskap i terrengløp. Ikke overraskende inspirerer det henne til å satse videre: 

– Jeg ser veldig framover mot neste sesong. Det er skikkelig gøy å holde på, ikke minst siden vi har et så bra treningsmiljø av ca. like gamle løpere. Det er artig å dra på trening med folk som drar lasset i samme retning. 

Treningsmiljøet Kristine skryter av er Team Trøndelag der gode løpere fra ulike klubber trener i lag.

I motsatt ende av aldersskalaen er Toril Gylterud som 70 år gammel løp Hytteplanmila på 49.07. Det er den nest beste norske tida i 70-årsklassen gjennom alle tider, men Toril kan mye mer enn å løpe. Ikke minst er hun glad i å dra på ekspedisjoner, og hun har f.eks. gått tvers over Grønland på ski og vært på toppen av Kilimanjaro. Bli kjent med den opplevelsesglade damen! 

Ane Korsvold har vært på treningsleir og samtidig sett på hva forskninga sier om hvor mye en kan øke treningsmengden uten å øke skaderisikoen for mye. Vi skal ikke røpe hva konklusjonen ble. 

Anne Woldmo som i fjor høst fikk hjerneslag, kommer med del 3 av sin serie "Veien tilbake" der hun forteller om både opp- og nedturer når hun skal prøve å komme tilbake i form etter den tøffe sykdommen. Maratonløper Cato Thunes som har trent med program fra Sindre Buraas, oppsummerer sesongen i bladet. 

I desember-nummeret finner du også en test av nye karbonsko og smartklokker samt en omtale av Therese Johaugs nye bok, "Hele historien". 

Dette er bare noe av innholdet i Kondis nummer 8. Her er både fagartikler, småstoff, kommentarer, faste spalter og ikke minst ekspertpanelet der du kan få svar på spørsmål om trening, skader, kosthold og andre idrettsrelaterte ting du måtte lure på. Det er bare å sende spørsmålet ditt til ekspertpanelet på kondis@kondis.no

Bladet ligger allerede ute på kondis.no

De som er medlemmer, kan allerede lese Kondis nr. 8 i digital utgave her. Fra samme sted vil du som medlem også finne alle utgaver fra og med nr. 9-2021 til og med siste utgave. Den nye digitale versjonen er responsiv slik at sidene lett kan leses også fra mobil og nettbrett.

Her finner du alle Kondis-utgavene som er kommet ut fra januar 2016 og fram til og med nummer 7 - 2021Medlemmene kan forvente å få papirutgaven av nr. 82022 i posten i løpet av uke 50. 

Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er september-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ni årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!
 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS

Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter av herfra
Kondis2208-2.jpg

Kondis-2208-1280.jpgSom vanlig byr Kondis på et variert innhold med intervju, stoff om trening, utstyr, kosthold og mye annet. (Foto: Bjørn Johannessen)